Bár jelenleg az utazást mellőznünk kell, az űr meghódításáért folytatott munkálatok gőzerővel folytatódnak, s csak idő kérdése, hogy mikor válik valósággá az űrturizmus. Van egy tippünk, honnan szerezzünk bőröndöt arra az időre...

Az űrutazó poggyásza

2019-ben, a holdra szállás ötvenedik évfordulója alkalmából zéró gravitációs bőröndöt tervezett a prémium utazási kiegészítőket gyártó Horizn Studios – a folyamatba ráadásul a világ legfiatalabb űrhajósát, Alyssa Carsont is bevonták. A különleges együttműködés eredményeként megszületett bőrönd rendkívül könnyű és rugalmas grafénborítással készült. A biometrikus biztonsági rendszer használata szinte magától értetődő, akárcsak az oldalán elhelyezett okoskijelző és a vezeték nélküli töltő kezelése. A legszokatlanabb és ugyanakkor legzseniálisabb húzás pedig a bakteriosztatikus technológia, amellyel a benne lévő ruhákat képes frissen tartani.


Friss

Kihalhat a növények majdnem fele

A világon élő növények kétötödét kihalás fenyegeti. Ennek egyik fő oka a fajok élőhelyének szűkülése – figyelmeztettek egy nemzetközi kutatásban résztvevő tudósok.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A figyelmetekbe ajánljuk