dior haute couture új ruha kollekció fiatal nő lány szép ruhában mágikus tarot kártya környezetben

Mágikus tematikába ágyazva, egy kisfilmben mutatta be idei új haute couture kollekcióját a Dior. A Matteo Garrone rendezésében készült alkotást élőben közvetítette Facebook-oldalán a vállalat.


Misztikus környezet, másvilági hangulat, és egy tarot-jós: így kezdődik a Dior tavaszi-nyári kollekcióját bemutató kisfilmje, amely nemcsak, hogy egy egyedülálló tarot-pakli bizonyos szereplőit kelti életre, de új megvilágításba helyezi az elfogadást.

Önmagunk megélését különböző nemi hovatartozásokon keresztül, a sokszínű öltözékek kifejező erejével mutatja be. Legyünk bárkik, a divat segítségével szavak nélkül is kitárulkozhatunk.

Ennek szemléltetésére kiváló lehetőséget nyújt a tarot, hiszen annak karakterei Maria Grazia Chiuri divattervező szerint összetettek és lenyűgözőek, amelyek magukban rejtik a világ szellemiségeinek összességét. Az ehhez való kapcsolódást a mai ínséges időkben pedig kifejezetten fontosnak véli a tervező, aki virtuóz konstrukcióin keresztül biztosít erre lehetőséget.

Az extravagáns estélyi ruhákból álló sorozat olyan absztrakt konstrukciókat tartalmaz, mint a Pietro Ruffo illusztrációkkal pontozott női mellény, a gyapjú-, kasmír-, és organzaingeken, valamint nadrágokon, szoknyákon és köpenyeken feltűnő Dior szürke színárnyalat, vagy a fekete bársonnyal újragondolt bárkabát.

View Slideshow
A figyelmetekbe ajánljuk