Néhány applikáció, ami segít rendszerezni az időnket

Kifutunk a határidőkből, elkésünk találkozókról, esetleg rendszeresen elalszunk? Ezek az applikációk segítségünkre lehetnek.


A járványhelyzet és a home office miatt összemosódhatnak a napok és az órák. Van azonban néhány alkalmazás, ami segít rendszerezni az időnket.

1. Trello

A Trello egy nagyon rugalmas és sokoldalú alkalmazás. Az applikáció kártyák révén jeleníti meg a fontos eseményeket, melyeket bármilyen tetszőleges módon rendezhetünk. A lényeg az, hogy a napokon és heteken át ábrázolt tevékenységek, feladatok és szokások valamilyen struktúrát adjanak életünknek. Ám a Trello-t nem muszáj naptárként használnunk, nyomon követhetőek az olvasott könyvek vagy megnézett filmek is általa.

2. TickTick

A TickTick ötvözi a naptárfunkciót a tevékenységek, tennivalók listázásával, ami segíthet bennünket az idő rendszerezésében. Mi több, nyomon is követhetjük az időt egy beépített időzítő segítségével, ami megméri, melyik tevékenységet mennyi ideig végeztük. Az alkalmazás nagyon jól tudja követni a szokásokat, így napi rutint készíthet belőlük.

3. Blocos

A Blocos arra ösztönöz bennünket, hogy minden nap vegyük szándékosan figyelembe az időnket. A nevéből adódóan ugyanis blokkokban tárolja az időt, ami azt jelenti, hogy bizonyos idősávonként beállíthatjuk, hogy mit csinálunk éppen. Az alkalmazásban tíz perces egy blokk. Naponta 100 sávot is beállíthatunk, növelve produktivitásunkat, de az elején érdemes néhány blokkal próbálkozni, amíg megszokjuk az applikációt.

+ Google naptár

Extraként említjük ezt a sokak által ismert applikációt, mivel a legtöbben hallottunk róla, vagy kipróbáltuk már. De vajon minden funkcióját kiismertük? Sokan nem tudják, hogy a Google naptárban nem csak tennivalókat állíthatunk be magunknak, hanem kitűzött célt is, ami lehet például gyaloglás, vagy olvasás. Az applikáció ezt a tevékenységet a szabad időnkben helyezi el valahol emlékeztetőül.

A fentieken kívül még a Sectograph, Habitica és a Streaks is hasznos alkalmazásnak bizonyulhatnak az idő rendszerezéséhez. Találjuk meg a számunkra leginkább megfelelő applikációt, ne elégedjünk meg olyannal, ami nem tetszik igazán.

(Forrás: Gizmodo)

A figyelmetekbe ajánljuk