A Fortnite előállt egy új fizetős rendszerrel, ami megkerüli az Apple-t, amire az válaszul kitiltotta a játékot az online áruházból. Az Epic Games most perel, mellette pedig egy reklámmal is gúnyolta a döntés miatt az Apple-t.Az Epic Games fejlesztett egy új fizetési rendszert, amivel megkerülték az Apple rendszerét, a cég ugyanis 30%-ot lefelez minden Apple Store vásárlás során. Ezzel együtt pedig olcsóbbak is lettek a Fortnite-on belül vásárolható dolgok. Ez persze az Apple-nek nem tetszett, válaszként szimplán kitiltotta a játékot az online boltjából, amire egyébként fel volt készülve az Epic Games a gyors reakciója alapján.

A döntésre villámlépésként ugyanis rögtön pert indított az Apple ellen, azzal vádolva a céget, hogy monopóliumként megsérti az ezzel kapcsolatos szabályozásokat. Emellett egy reklámot is rögtön kiadtak, amivel az Apple ikonikus 1984 reklámját újragondolva gúnyolják a vállalatot.

Egyébként a Google áruházából is ki lett tiltva korábban a Fortnite, de azt megoldotta a cég egy külön letölthető app telepítővel, így az Android felhasználók továbbra is tudnak játszani és vásárolni a készülékükön problémamentesen – írja a Verge.


A figyelmetekbe ajánljuk