Ha esetleg eddig bármilyen normális embernek kétsége lett volna afelől, hogy emberi vért fogyasztani nem egészséges.

Az ismert színésznőről, Megan Foxról felmerültek olyan hírek, hogy szereti a sötét varázslatokat, és időnként megissza a párja, Machine Gun Kelly vérét – ez a pletyka a kapcsolatukról pedig számtalan bulvárlap címlapjára került.

A vérivás talán félrevezeti az embereket. Serlegekkel képzelnek el minket, és olyanok vagyunk, mint a Trónok harcában, hogy egymás vérét isszuk. De csak néhány cseppről van szó. De összességében igen, alkalmanként fogyasztjuk egymás vérét, kizárólag rituális céllal

– mondta Fox a Glamournak egy nemrég adott interjúban.

Azonban valaki más vérének fogyasztása valójában igencsak veszélyes lehet és csak szakemberek felügyelete mellett szabad ezt megtenni, ha tényleg nem tudunk ellenállni a késztetésnek. Az egészségügyi szakemberek szerint is ez a gyakorlat rendkívül káros, és mindenképpen kerülendő – figyelmeztették a különféle vámpírcsoportok vezetői az embereket.

A New Orleans-i Vámpírszövetség társalapítója, Belfazaar Ashantison azt mondta, hogy a vért a vérrel terjedő betegségek miatt alapvetően is vizsgálni kéne, de a hozzá hasonló vámpírok rendszeresen ellenőriztetik a vérüket.

Az orvosok pedig érhető módon még kevésbé lelkesednek a gyakorlatért. Néhány cseppnél több vér fogyasztása például vastúladagolást is eredményezhet, ami azt jelenti, hogy nagy dózisban gyakorlatilag mérgező. A túl sok vas májkárosodást, kiszáradást és alacsony vérnyomást okozhat. Nem beszélve a hepatitis B-ről, C-ről és a HIV-ről, amelyek elméletileg mind elkaphatók fertőzött vér fogyasztásával.

(Futurism)