Sean Connery a Dr. No című filmben. 1962. október 5.
GettyImages

Robotcápákkal harcolt volna a 007-es a Sean Connery által írt James Bond-filmben

Sean Connery nemcsak színészként bújt a 007-es ügynök bőrébe, de egyszer forgatókönyvet is írt egy James Bond-filmhez. Terve örökre a fiókban maradt, és talán jobb is így: a brit színészlegenda ötletei a jelenből visszatekintve elég hajmeresztőnek tűnnek.


1983-ban jogi viták miatt kettéágazott a James Bond-franchise. Júliusban debütált a Polipka, amelyben Roger Moore alakította a 007-es ügynököt. Mindössze néhány hónap telt el, és újabb James Bond-film érkezett a mozikba: a Soha ne mondd, hogy soha című filmben tizenkét év szünet után ismét Sean Connery bújt a legendás titkos ügynök bőrébe. Az Irving Kershner által rendezett mozit azonban sokan nem tartják hivatalos Bond-filmnek, ráadásul nem is nyerte el mindenki tetszését.

Directed by John Glen. With Roger Moore, Maud Adams, Louis Jourdan and Kristina Wayborn. Octopussy Blu-ray ...

Octopussy (1983) ORIGINAL TRAILER [HD 1080p]

Sean Connery eredetileg nem színészként, hanem forgatókönyvíróként akart visszatérni a James Bond-franchise-ba

írja a Slash Film. Len Deighton brit íróval közösen meg is írt egy scriptet. A Paramount 1978-ban megvásárolta a filmtervet, amitől egész Hollywood izgalomba jött – a forgatókönyv azonban örökre a fiókban maradt.

Ez is érdekelhet: A legendás direktor elárulta, ő rendezi-e az új James Bond-filmet

SUBSCRIBE Instagram: @carrosecinema https://www.instagram.com/carrosecinema Facebook: Carros & Cinema ...

007 Never Say Never Again - Official Trailer (1983)
Egy csomó egzotikus ötletünk volt. Ugye tudják, hogy mennyi repülőgép tűnik el a Bermuda-háromszög felett? A mi filmünk szerint a SPECTRE miatt történik az egész

– mesélte Connery egy interjúban.

This film is famous for Sean Connery returning to the role he made famous, secret agent James Bond 007. After making Diamonds ...

007 Never Say Never Again Theatrical Trailer
Meg is támadták volna az Egyesült Államok pénzügyi központját, a Wall Streetet, méghozzá a csatornarendszeren keresztül, ami simán elképzelhető. Sőt, robotcápákkal árasztották volna el a New York körüli vizeket, így átvéve az irányítást a Szabadság-szobor felett, ami szintén egyszerűen kivitelezhető

– folytatta a színészlegenda.

Ezt is figyelmedbe ajánljuk: Hihetetlennek tűnik, de ezt az 5 filmes karaktert valós személyekről mintázták

A film jogi viták miatt soha nem valósult meg, pedig alighanem sokan lettek volna kíváncsiak arra, hogyan küzd meg az MI6 ügynöke a robotcápákkal.

Legutóbb Daniel Craig alakította James Bondot, de egyelőre nyitott kérdés, hogy legközelebb ki játssza el minden idők leghíresebb titkos ügynökét. Még az sem kizárt, hogy egy hölgy lesz a befutó.