Sean Connery a Dr. No című filmben. 1962. október 5.
GettyImages

Robotcápákkal harcolt volna a 007-es a Sean Connery által írt James Bond-filmben

Sean Connery nemcsak színészként bújt a 007-es ügynök bőrébe, de egyszer forgatókönyvet is írt egy James Bond-filmhez. Terve örökre a fiókban maradt, és talán jobb is így: a brit színészlegenda ötletei a jelenből visszatekintve elég hajmeresztőnek tűnnek.



1983-ban jogi viták miatt kettéágazott a James Bond-franchise. Júliusban debütált a Polipka, amelyben Roger Moore alakította a 007-es ügynököt. Mindössze néhány hónap telt el, és újabb James Bond-film érkezett a mozikba: a Soha ne mondd, hogy soha című filmben tizenkét év szünet után ismét Sean Connery bújt a legendás titkos ügynök bőrébe. Az Irving Kershner által rendezett mozit azonban sokan nem tartják hivatalos Bond-filmnek, ráadásul nem is nyerte el mindenki tetszését.

Sean Connery eredetileg nem színészként, hanem forgatókönyvíróként akart visszatérni a James Bond-franchise-ba

írja a Slash Film. Len Deighton brit íróval közösen meg is írt egy scriptet. A Paramount 1978-ban megvásárolta a filmtervet, amitől egész Hollywood izgalomba jött – a forgatókönyv azonban örökre a fiókban maradt.

Ez is érdekelhet: A legendás direktor elárulta, ő rendezi-e az új James Bond-filmet

Egy csomó egzotikus ötletünk volt. Ugye tudják, hogy mennyi repülőgép tűnik el a Bermuda-háromszög felett? A mi filmünk szerint a SPECTRE miatt történik az egész

– mesélte Connery egy interjúban.

Meg is támadták volna az Egyesült Államok pénzügyi központját, a Wall Streetet, méghozzá a csatornarendszeren keresztül, ami simán elképzelhető. Sőt, robotcápákkal árasztották volna el a New York körüli vizeket, így átvéve az irányítást a Szabadság-szobor felett, ami szintén egyszerűen kivitelezhető

– folytatta a színészlegenda.

Ezt is figyelmedbe ajánljuk: Hihetetlennek tűnik, de ezt az 5 filmes karaktert valós személyekről mintázták

A film jogi viták miatt soha nem valósult meg, pedig alighanem sokan lettek volna kíváncsiak arra, hogyan küzd meg az MI6 ügynöke a robotcápákkal.

Legutóbb Daniel Craig alakította James Bondot, de egyelőre nyitott kérdés, hogy legközelebb ki játssza el minden idők leghíresebb titkos ügynökét. Még az sem kizárt, hogy egy hölgy lesz a befutó.

A figyelmetekbe ajánljuk