Nem feltétlenül szükséges kimozdulnunk az otthon kényelméből ahhoz, hogy kulturális élményekben legyen részünk. Ajánlunk 5 világhírű múzeumot, ami virtuális túrákat is kínál.

Semmi sem hasonlítható az érzéshez, amikor testközelből láthatjuk azokat a műkincseket, melyeket eddig legfeljebb a könyvekből ismertünk.

Azonban nem mindenki engedheti meg magának, hogy személyesen járja végig a világ legismertebb múzeumait. Olyan is előfordulhat, hogy merő kényelmességből döntünk a virtuális túra mellett. Akárhogy is, mi most a Travel + Leisure nyomán ajánlunk 5 világhírű múzeumot, melyeket az otthon melegéből is megtekinthetünk.

Azt pedig, hogy erre lehetőségünk nyílik, a Google-nak köszönhetjük meg. A techóriás Arts & Culture nevet viselő programjában több mint 1200 múzeum gyűjteményébe enged betekintést – ebből a hatalmas választékból szemezgettünk.

Ez is érdekelhet: Több száz éves titkot rejtett egy Rembrandt-festmény

5. Van Gogh Múzeum, Amszterdam

Van Gogh Museum Virtual Tour in 4K. Have you always wanted to be alone in the Van Gogh Museum? Step into Vincent's world ...

Van Gogh Museum 4K Virtual Tour || Compilation

Van Gogh nemcsak a művészettörténészek körében népszerű, de a széles közvéleményben is. A tragikus sorsú festő legtöbb művét szülőhazájában, Hollandiában őrzik. Ezen a linken keresztül mi is alámerülhetünk a különc zseni színpompás világában.

4. British Museum, London

The British Museum virtual tour will show you what this museum looks like in August 2022, located in London, is a public ...

British Museum Virtual Tour - August 2022 | What British Museum in London looks like [4K HDR]

A British Museum gyakran válik élcelődés tárgyáva a mémek világában – való igaz, hogy az intézmény számos műkincsét az egykori brit gyarmatbirodalom területéről vitték Londonba. A gyűjtemény mindenesetre páratlan gazdagságú – mi se hagyjuk ki!

3. Musée d'Orsay, Párizs

Watch our recent visit to Musée d'Orsay in Paris. The history of the museum, of its building is quite unusual. In the centre of Paris ...

【4K】Discover Musée d'Orsay in Paris | September 2020 Ultra HD (2160p 50fps)

A Párizs belvárosában található Musée d'Orsay ugyancsak rajta van minden, a képzőművészetekért rajongó ember bakancslistáján. A francia festőóriások (Cézanne, Monet, Renoir, hogy csak néhányat említsünk) művei mellett a már említett Van Gogh több képét is itt őrzik.

2. Guggenheim Múzeum, New York

(enable subtitles for text info) The museum was built in 1959 by Frank Lloyd Wright. It welcomes more than a million visitors ...

Solomon R. Guggenheim Museum New York City: A walk inside, in 4K.

A nagy klasszikusok mellett a modern művészek sem maradhatnak le a listánkról. A Google Arts & Culture szerencsére a világhírű kortárs múzeumba, a Frank Lloyd Wright által tervezett New York-i Guggenheimbe is bepillantást enged.

Ezt is figyelmedbe ajánljuk: Brutális összegért kelhet el a 97 év után előkerült Klimt-portré

1. Uffizi, Firenze

The Uffizi Gallery (Italian: Galleria degli Uffizi) is one of the most famous art museums in the world. The Uffizi Gallery is also the ...

Uffizi Gallery Virtual Tour and Highlights 4K HDR, Florence, Italy (Galleria degli Uffizi)

Egy hasonló lista sem lehet teljes Firenze büszkesége, az Uffizi képtár nélkül.

A galéria olyan nagyságok képeit őrzi, mint Botticelli, Caravaggio, Da Vinci vagy Raffaello – mindannyiuk képei megtekinthetőek a múzeum virtuális túráján.