Botticelli: Vénusz születése

Művészet a kanapéról csodálva? 5 világhírű múzeum, ami virtuális sétákat is kínál

Nem feltétlenül szükséges kimozdulnunk az otthon kényelméből ahhoz, hogy kulturális élményekben legyen részünk. Ajánlunk 5 világhírű múzeumot, ami virtuális túrákat is kínál.


Semmi sem hasonlítható az érzéshez, amikor testközelből láthatjuk azokat a műkincseket, melyeket eddig legfeljebb a könyvekből ismertünk.

Azonban nem mindenki engedheti meg magának, hogy személyesen járja végig a világ legismertebb múzeumait. Olyan is előfordulhat, hogy merő kényelmességből döntünk a virtuális túra mellett. Akárhogy is, mi most a Travel + Leisure nyomán ajánlunk 5 világhírű múzeumot, melyeket az otthon melegéből is megtekinthetünk.

Azt pedig, hogy erre lehetőségünk nyílik, a Google-nak köszönhetjük meg. A techóriás Arts & Culture nevet viselő programjában több mint 1200 múzeum gyűjteményébe enged betekintést – ebből a hatalmas választékból szemezgettünk.

Ez is érdekelhet: Több száz éves titkot rejtett egy Rembrandt-festmény

5. Van Gogh Múzeum, Amszterdam

Van Gogh nemcsak a művészettörténészek körében népszerű, de a széles közvéleményben is. A tragikus sorsú festő legtöbb művét szülőhazájában, Hollandiában őrzik. Ezen a linken keresztül mi is alámerülhetünk a különc zseni színpompás világában.

4. British Museum, London

A British Museum gyakran válik élcelődés tárgyáva a mémek világában – való igaz, hogy az intézmény számos műkincsét az egykori brit gyarmatbirodalom területéről vitték Londonba. A gyűjtemény mindenesetre páratlan gazdagságú – mi se hagyjuk ki!

3. Musée d'Orsay, Párizs

A Párizs belvárosában található Musée d'Orsay ugyancsak rajta van minden, a képzőművészetekért rajongó ember bakancslistáján. A francia festőóriások (Cézanne, Monet, Renoir, hogy csak néhányat említsünk) művei mellett a már említett Van Gogh több képét is itt őrzik.

2. Guggenheim Múzeum, New York

A nagy klasszikusok mellett a modern művészek sem maradhatnak le a listánkról. A Google Arts & Culture szerencsére a világhírű kortárs múzeumba, a Frank Lloyd Wright által tervezett New York-i Guggenheimbe is bepillantást enged.

Ezt is figyelmedbe ajánljuk: Brutális összegért kelhet el a 97 év után előkerült Klimt-portré

1. Uffizi, Firenze

Egy hasonló lista sem lehet teljes Firenze büszkesége, az Uffizi képtár nélkül.

A galéria olyan nagyságok képeit őrzi, mint Botticelli, Caravaggio, Da Vinci vagy Raffaello – mindannyiuk képei megtekinthetőek a múzeum virtuális túráján.

A figyelmetekbe ajánljuk