20th Century Studios

7 film, ami csúnyán leszerepelt a mozipénztáraknál 2022-ben

Az elmúlt év során számos produkció szó szerint bankot robbantott, emellett viszont jó pár nagy költségvetésű mozi alaposan a földbe állt. Az alábbi cikkben 7 olyan filmet mutatunk be, ami csúnyán leszerepelt a mozipénztáraknál 2022-ben.

Amszterdam

Jó része megtörtént... David O. Russell, a Napos oldal és az Amerikai botrány rendezőjének sztárparádés filmje október 27-től a ...

Amszterdam (16) - hivatalos szinkronizált előzetes

A Christian Bale, Margot Robbie és John David Washington főszereplésével készült mozinak egyértelműen kasszasikernek kellett volna lennie. De nem lett az. A sűrű történet és a karakterközpontú elbeszélés egyszerűen nem nyerte el a nagyközönség tetszését, hiszen a film a 90 millió dolláros költségvetéshez képest csak 31,1 millió dolláros bevételt kapart össze, ami óriási kudarcnak számít.

Morbius

The line between hero and villain will be broken. Watch the new trailer for #MORBIUS, starring Jared Leto as the enigmatic Marvel ...

MORBIUS - Official Trailer (HD)

A milliónyi mém forrása, a Morbius szerény, 75 millió dolláros büdzsével rendelkezett, a marketingköltségvetés pedig valószínűleg ugyanennyi volt, így ahhoz, hogy a film nullszaldós legyen, 150 millió dollárra volt szükség.

Annak ellenére, hogy kétszer is bemutatták, a Morbius globálisan 160 millió dollár körüli bevételt hozott, így a közhiedelmekkel ellentétben nem volt óriási pénzügyi bukás, de a fejesek nagy valószínűséggel körülbelül kétszer ekkora bevételt vártak a Jared Leto által fémjelzett mozitól.

Ez is érdekelhet: A Morbiusnak összejött a csoda: másodszorra is bukott a mozikban

355

Work together or die alone. We are #The355. Watch the trailer now. In theaters January 7, 2022. https://uni.pictures/The355FB ...

The 355 - Official Trailer 2

Ez az erős női szereplőgárdával készült thriller egy csapatnyi kémet követ nyomon, akik egy nemzetközi terrorista összeesküvést hiúsítanak meg. Olyan nagy nevekkel, mint Penelope Cruz és Jessica Chastain, ennek a produkciónak bankot kellett volna robbantania, de a nézőket mégis hidegen hagyta a sztori, és a film megbukott. A maga mindössze 27,8 dolláros bevételével a mozi közel 100 millió dolláros veszteséget okozott az Universalnak.

Azt mondta

Országos bemutató: 2022 november 17. Megan Twohey és Jodi Kantor, a New York Times két riportere együtt robbantották ki egy ...

Azt mondta - magyar nyelvű előzetes

Az azonos című könyv alapján készült Azt mondta egy életrajzi dráma, amely a Harvey Weinstein-botrányra fókuszált. A Carey Mulligan és Zoe Kazan főszereplésével készült filmet a kritikusok jól fogadták, de úgy tűnik, a produkció nem tudta bevonzani a nézőket. A maga mindössze 10,6 millió dolláros globális összbevételével a film csúnyán leszerepelt, így annak ellenére, hogy a produkció mindössze 32 millió dollárba került, így is egy masszív pénzügyi bukásról beszélhetünk.

Lightyear

Every hero has a beginning. Go on an intergalactic adventure with Disney and Pixar's #Lightyear this June 17, 2022. "Lightyear” is ...

Lightyear | Official Trailer

Nehéz elképzelni, hogy egy Buzz Lightyearről szóló film a Pixarral az élen valóban pénzt veszítsen, mégis úgy tűnik, hogy ez történt. A gyenge fogadtatás okairól valószínűleg rengeteget lehetne vitatkozni, de a számok a következők:

A költségvetés 200 millió dollárra rúg, a marketing nagyjából ugyanannyi lehetett, a globális bevétel pedig 226 millió dollár volt, így bár a pontos összegek nem ismertek, a szakértők szerint körülbelül egy laza 150 millió dolláros mínusz keletkezett.

Háromezer év vágyakozás

Háromezer év vágyakozás - Bemutató dátuma: 2022. szeptember 8. Dr. Alithea Binnie (Tilda Swinton) elégedett magányos, ...

Háromezer év vágyakozás - Szinkronos előzetes (12E)

Az Idris Elba és Tilda Swinton főszereplésével készült fantasy-film, egy kifejezetten szép speciális effektekkel tarkított történetet mutatott be, amelynek a direktora a Mad Max-univerzum atyja, George Miller volt. A film azonban nem találta meg a közönségét, és a 60 millió dolláros költségvetés ellenében a produkció alig 20 millió dollárt tudott visszahozni.

Moonfall

MOONFALL - IN THEATERS FEBRUARY 4, 2022! Halle Berry, Patrick Wilson, John Bradley, Michael Peña, Charlie Plummer, ...

Moonfall (2022 Movie) Official Trailer – Halle Berry, Patrick Wilson, John Bradley

A Moonfall című sci-fi katasztrófafilm hatalmas költségvetéssel rendelkezett, amit a vizuális effektekre és a látványos díszletekre költöttek. A világszerte 67,3 millió dolláros bevétel csepp a tengerben a 150 millió dolláros befektetéshez képest, emellett a készítők a Rotten Tomatoes-on elért 36%-os kritikai pontszámra sem lehetnek túlságosan büszkék.