Részelt a Hangya 3-ból.
Marvel

Művészfilmek és a Hangya – 6 film, amit februárban mutatnak be a magyar mozikban

A februári mozis szezon kifejezetten érdekes lesz, mert a tél utolsó hónapját elsősorban nem a blockbusterek, hanem a „fesztiválkompatibilis” alkotások fogják uralni. Az alábbi cikkben hat olyan filmet veszünk górcső alá, amit februárban mutatnak be a magyar mozikban.

Kopogás a kunyhóban (2023.02.02.)

Országos bemutató: 2023. február 2. Egy kislány a szüleivel egy elhagyatott kunyhóban vakációzna, azonban négy fegyveres ...

Kopogás a kunyhóban - új, magyar nyelvű előzetes

M. Night Shyamalan rendezésében készülő horrorfilm Paul G. Tremblay 2018-as The Cabin at the End of the Wold című regénye alapján készült. A mozi egy házaspárt, Andrew-t és Eric-et (Ben Aldridge és Jonathan Groff), valamint örökbefogadott lányukat, Wen-t (Kristen Cui) követi nyomon, akik egy távoli erdei faházban töltik a nyaralásukat.

Vidám kikapcsolódásukat azonban hamarosan megzavarja négy fegyveres idegen, Leonard, Redmond, Adriene és Sabrina (Dave Bautista, Rupert Grint, Nikki Amuka-Bird és Abby Quinn), akik betörnek a faházba, és túszul ejtik a családot. A merénylők azt követelik, hogy a família áldozza fel az egyik családtagot annak érdekében, hogy elkerüljék az apokalipszist.

Till – Igazságot a fiamnak (2023.02.02.)

Egy megrendítő igaz történet 2023 februárjától a mozikban! Web: http://www.forumhungary.hu/till-igazsagot-a-fiamnak/ Facebook: ...

Till - Igazságot a fiamnak (16) - hivatalos feliratos előzetes

Ez a megrendítő igaz történet Mamie Till-Mobleyről szól, akinek a fiát brutális módon meglincselték 1955-ben Missisipiben. A mozi bemutatja, ahogy az elkeseredett anya hogyan dolgozza fel ezt az elviselhetetlenül fájó a tragédiát, és miként harcol tűzön-vízen keresztül azért, hogy igazságot szerezzen szeretett fiának.

Chinonye Chukwu filmjében a főszereplő Mamie Till-Mobleyt Danielle Deadwyler alakítja, de a moziban feltűnik még Jalyn Hall, Frankie Faison és Whoopi Goldberg is.

Ez is érdekelhet: 5 film, amiről szinte el sem hisszük, hogy idén 10 évesek lesznek

A bálna (2023.02.09.)

Megérkezett Darren Aronofsky új rendezése, a #BrendanFraser és #SadieSink főszereplésével készült A bálna előzetesének ...

A bálna (Brendan Fraser): EXKLUZÍV magyar szinkronos előzetes

A Fekete hattyú direktora, Darren Aronofsky új mozija egy kiszolgáltatott 270 kilós angoltanárról (Brendan Fraser) szól, aki a világtól elvonultan él. A férfi úgy gondolja, hogy nemsokára meghal, ezért mindent megtesz azért, hogy rendezze a viszonyát a lányával, Ellievel (Sadie Sink) akivel az évek alatt nagyon megromlott a kapcsolata.

Az USA-ban már korábban bemutatott mozit a kritikusok kifejezetten szeretik, nem véletlen, hogy a filmet 3 Oscarra jelölték, többek között a Legjobb férfi főszereplő-kategóriában is.

A Hangya és a Darázs: Kvantumánia (2023. 02. 16.)

Befutott #AHangyaÉsADarázs #Kvantumánia második magyar előzetese! Hazai bemutató: 2023. február 16. #IGNHungary a ...

A Hangya és a Darázs: Kvantumánia - magyar szinkronos előzetes #2

Ebben az új Marvel-moziban a Paul Rudd által alakított Hangya a kvantumbirodalomba, a miénk alatti titkos univerzumba utazik. Ott találkozik Kanggal, a hódítóval (Jonathan Majors), az MCU legújabb gonoszával, akinek a segítségéért olyan borsos árat kell fizetnie, ami biztosan végigfut a multiverzumokon.

A mozi minden bizonnyal nagyot fog menni a jegypénztáraknál, ugyanis a 2023. február eleji bemutatónak nincs igazi szuperhősfilmes konkurenciája, illetve komoly várakozás előzi meg a produkciót, köszönhetően a már említett Jonathan Major Kang, a Hódító szerepében való megjelenésének.

TÁR (2023.02.16.)

If you want to dance the mask, you must service the composer. Watch the new trailer for Todd Field's TÁR, starring Cate Blanchett ...

TÁR - Official Trailer [HD] - In Select Theaters October 7

A többek között a Legjobb film-kategóriában Oscar-jelölt mozi egy Lydia Tár (Cate Blanchett) nevű karmester történetére fókuszál. A művészt egyértelműen a világ egyik legtehetségesebb és legsikeresebb zeneszerzőjének tartják, illetve ő az első nő, akit egy német nagyzenekar karmesterének választottak.

A hatalom azonban olyan útra viszi Tárt, amire soha nem kellett volna rálépnie.

Kokainmedve (2023. 02.23.)

On a rampage for blow and blood. Meet #CocaineBear. Only in Theaters February 24th. https://www.cocainebear.movie/ Inspired ...

Cocaine Bear | Official Trailer [HD]

Ezt a hamarosan bemutatásra kerülő thrillert a „kokainmedve" igaz története ihlette, mely során egy amerikai fekete medve 1985-ben lenyelt egy zsáknyi kokaint, amelyet egy repülőgépből dobtak ki, a mackó pedig ezután egy georgiai kisvárosban drogos ámokfutásba kezd.

Ez a teljesen abszurd baleset pedig arra kényszeríti a rendőrök, bűnözők, turisták és tinédzserek egy csoportját, hogy összefogjanak a túlélés érdekében.

Forrás: MovieWeb, Cinema City