Részlet a Creed 3-ból.
MGM

Huszároktól Rocky utódjáig – 7 film, amit márciusban mutatnak be a mozikban

Beköszöntött a tavasz, a magyar mozik pedig izgalmasabbnál izgalmasabb produkciókkal várják a nézőket. Ennek apropóján az alábbi cikkben 7 olyan márciusban debütáló filmet mutatunk be, amit mindenképp érdemes megnézni!


Creed III

Megjelenési dátum: 2023. március 2.

Michael B Jordan harmadszor is visszatér Adonis Creed szerepében, ezúttal ráadásul a színész látja el a direktori feladatokat is. Ez azért is számít nagy dolognak, mivel ez lesz Jordan első rendezése.

A történet szerint Creednek ezúttal gyermekkori barátjával és az egykori toptehetségnek számító bokszolóval, Damian „Dame" Andersonnal (Jonathan Majors) kell megküzdenie, aki a börtönbüntetés letöltése után újra felbukkant, és mindent megtesz azért, hogy a ringben is bizonyítson.

Külön érdekesség, hogy ez lesz a Rocky-franchise első olyan filmje, amelyben nem szerepel Sylvester Stallone.

Sikoly VI.

Megjelenés dátuma: 2023. március 9.

Sikoly-rajongók már minden bizonnyal tűkön ülnek, hiszen a hírhedt Ghostface ismét rettegést okoz – ezúttal pedig négy korábbi woodsborói lakost kísért, akik az előző film eseményei után New Yorkba költöztek.

Érdemes pár szót ejteni a szereposztásról is, hiszen a jól megszokott arcok mellett új neveket is találunk a listán: Melissa Barrera, Jasmin Savoy Brown, Mason Gooding, Jenna Ortega, Hayden Panettiere és Courteney Cox mind visszatérnek az újonnan érkezett Jack Champion, Henry Czerny, Liana Liberato, Dermot Mulroney, Devyn Nekoda, Tony Revolori, Josh Segarra és Samara Weaving mellett.

Ez is érdekelhet: 6 időutazásos film, amit mindenképp látnod kell!

Hadik

Megjelenés dátuma: 2023. március 9.

Ez a Szikora János rendezésében készült magyar történelmi film a valaha élt egyik legnagyobb huszárt, Hadik Andrást (Trill Zsolt) és a nevéhez fűződő legendás cselt mutatja be.

A történet a hétévés háború időszakában, 1757-ben játszódik, amikor Mária Terézia megbízza Hadikot egy nem hétköznapi feladattal: be kell vennie és meg kell sarcolnia Berlint, amíg a porosz király és csapatai távol vannak.

Hadik és a huszárok előtt látszólag megoldhatatlan feladat áll, ám egy különleges csellel sikerül meglepniük a poroszokat.

65

Megjelenés dátuma: 2023. március 16.

Nemsokára egy új sci-fi thrillert mutatnak be a mozikban, ami elsőre igen érdekesnek tűnik. A 65 sztorileírása szerint Adam Driver játssza Mills-t – egy kapitányt, aki lezuhan egy távoli bolygónak hitt helyen, hogy aztán kiderüljön, hogy valójában a 65 millió évvel ezelőtti Földről van szó.

Millsnek szövetségre kell lépnie a közelében lévő egyetlen túlélő emberrel, Koával (Ariana Greenblatt), miközben a páros veszélyes őslények között próbál túlélni.

Shazam! Az istenek haragja

Megjelenés dátuma: 2023. március 16.

A 2019-es Shazam! folytatásában Zachary Levi visszatér a címszereplő szuperhős szerepében, Asher Angel pedig szintén újrázik Billy Batson tinédzserkori alakjában.

Shazam, a tinédzser Billy Batson felnőtt szuperhős alteregója komoly lelki válságba kerül. Úgy gondolja, nem érdemli meg isteni erejét, és Atlasz lányai – Hespera (Helen Mirren), Kalypso (Lucy Liu) és Anthea (Rachel Zegler) istennők – sajnálatos módon egyet is értenek vele.

John Wick: 4. felvonás

Megjelenés dátuma: 2023. március 23.

Négy évvel a címszereplő bérgyilkos utolsó szereplése után Keanu Reeves ismét belebújik John Wick bőrébe.

A világhírű franchise negyedik részében a címszereplő arra készül, hogy megküzdjön utolsó főnökével, de Gramont márkival (Bill Skarsgård), az őt üldöző bűnbanda földalatti tanácsának, a High Table-nek a vezetőjével.

Dungeons & Dragons: Betyárbecsület

Megjelenés dátuma: 2023. március 30.

Chris Pine, Michelle Rodriguez, Regé-Jean Page és Hugh Grant a főszereplői a rendkívül népszerű fantasy társasjáték filmes adaptációjának. Fontos kiemelni, hogy ennek a produkciónak nincs semmilyen narratív kapcsolata a 2000 és 2012 között megjelent előző trilógiával.

A film egy csapat tolvajról szól, akik egy távoli birodalomba utaznak, hogy megakadályozzák, hogy a gonosz leigázza a világot – ám küldetésük balul sül el, amikor rossz emberekkel kerülnek összetűzésbe.

Forrás: RadioTimes

NYEREMÉNYJÁTÉK! Fizess elő most a Hamu és Gyémánt magazinra, és legyen tied nyereménykönyveink egyike, vagy egy 2 főre, 2 éjszakára szóló wellnesshétvége a harkányi Dráva Hotelbe! Az előfizetői oldal eléréséhez kattints IDE, a játékszabályt pedig erre linkre kattintva éred el!

A figyelmetekbe ajánljuk