Részelt a Hangya 3-ból.
Marvel

Művészfilmek és a Hangya – 6 film, amit februárban mutatnak be a magyar mozikban

A februári mozis szezon kifejezetten érdekes lesz, mert a tél utolsó hónapját elsősorban nem a blockbusterek, hanem a „fesztiválkompatibilis” alkotások fogják uralni. Az alábbi cikkben hat olyan filmet veszünk górcső alá, amit februárban mutatnak be a magyar mozikban.


Kopogás a kunyhóban (2023.02.02.)

M. Night Shyamalan rendezésében készülő horrorfilm Paul G. Tremblay 2018-as The Cabin at the End of the Wold című regénye alapján készült. A mozi egy házaspárt, Andrew-t és Eric-et (Ben Aldridge és Jonathan Groff), valamint örökbefogadott lányukat, Wen-t (Kristen Cui) követi nyomon, akik egy távoli erdei faházban töltik a nyaralásukat.

Vidám kikapcsolódásukat azonban hamarosan megzavarja négy fegyveres idegen, Leonard, Redmond, Adriene és Sabrina (Dave Bautista, Rupert Grint, Nikki Amuka-Bird és Abby Quinn), akik betörnek a faházba, és túszul ejtik a családot. A merénylők azt követelik, hogy a família áldozza fel az egyik családtagot annak érdekében, hogy elkerüljék az apokalipszist.

Till – Igazságot a fiamnak (2023.02.02.)

Ez a megrendítő igaz történet Mamie Till-Mobleyről szól, akinek a fiát brutális módon meglincselték 1955-ben Missisipiben. A mozi bemutatja, ahogy az elkeseredett anya hogyan dolgozza fel ezt az elviselhetetlenül fájó a tragédiát, és miként harcol tűzön-vízen keresztül azért, hogy igazságot szerezzen szeretett fiának.

Chinonye Chukwu filmjében a főszereplő Mamie Till-Mobleyt Danielle Deadwyler alakítja, de a moziban feltűnik még Jalyn Hall, Frankie Faison és Whoopi Goldberg is.

Ez is érdekelhet: 5 film, amiről szinte el sem hisszük, hogy idén 10 évesek lesznek

A bálna (2023.02.09.)

A Fekete hattyú direktora, Darren Aronofsky új mozija egy kiszolgáltatott 270 kilós angoltanárról (Brendan Fraser) szól, aki a világtól elvonultan él. A férfi úgy gondolja, hogy nemsokára meghal, ezért mindent megtesz azért, hogy rendezze a viszonyát a lányával, Ellievel (Sadie Sink) akivel az évek alatt nagyon megromlott a kapcsolata.

Az USA-ban már korábban bemutatott mozit a kritikusok kifejezetten szeretik, nem véletlen, hogy a filmet 3 Oscarra jelölték, többek között a Legjobb férfi főszereplő-kategóriában is.

A Hangya és a Darázs: Kvantumánia (2023. 02. 16.)

Ebben az új Marvel-moziban a Paul Rudd által alakított Hangya a kvantumbirodalomba, a miénk alatti titkos univerzumba utazik. Ott találkozik Kanggal, a hódítóval (Jonathan Majors), az MCU legújabb gonoszával, akinek a segítségéért olyan borsos árat kell fizetnie, ami biztosan végigfut a multiverzumokon.

A mozi minden bizonnyal nagyot fog menni a jegypénztáraknál, ugyanis a 2023. február eleji bemutatónak nincs igazi szuperhősfilmes konkurenciája, illetve komoly várakozás előzi meg a produkciót, köszönhetően a már említett Jonathan Major Kang, a Hódító szerepében való megjelenésének.

TÁR (2023.02.16.)

A többek között a Legjobb film-kategóriában Oscar-jelölt mozi egy Lydia Tár (Cate Blanchett) nevű karmester történetére fókuszál. A művészt egyértelműen a világ egyik legtehetségesebb és legsikeresebb zeneszerzőjének tartják, illetve ő az első nő, akit egy német nagyzenekar karmesterének választottak.

A hatalom azonban olyan útra viszi Tárt, amire soha nem kellett volna rálépnie.

Kokainmedve (2023. 02.23.)

Ezt a hamarosan bemutatásra kerülő thrillert a „kokainmedve" igaz története ihlette, mely során egy amerikai fekete medve 1985-ben lenyelt egy zsáknyi kokaint, amelyet egy repülőgépből dobtak ki, a mackó pedig ezután egy georgiai kisvárosban drogos ámokfutásba kezd.

Ez a teljesen abszurd baleset pedig arra kényszeríti a rendőrök, bűnözők, turisták és tinédzserek egy csoportját, hogy összefogjanak a túlélés érdekében.

Forrás: MovieWeb, Cinema City

A figyelmetekbe ajánljuk