A mediterrán gasztronómia híres friss és zamatos ízeiről, nincs ez másképp a szószok esetében sem. A spanyolok közkedvelt mártása, a mojo verde azonban ezen is túltesz: olyan mindenhez illő ízvilággal rendelkezik, amely könnyen kedvenc szószunkká teheti.

A Kanári-szigetekről eredeztethető szósz alapvetően korianderből, köményből, fokhagymából és olívaolajból áll össze.

Ez is érdekelhet: A legjobb mártás? 3 napig készül, rengeteg hozzávalóból, de elvileg megéri

A friss, fokhagymás és élénkítően savanykás mojo verde a legjobb társa a grillezett, füstölt ételeknek, de pirítóson, krumplis ételeken vagy babos fogások mellé is kiváló választás. Ha szeretnénk, egy kis fehérbor segítségével még a húsok marinálásához is felhasználhatjuk – írja a Vince.

Ezen túl akár egy tál humusz közepébe is tehetjük, vagy használhatjuk áfonyaszósz alternatívájaként húsokhoz, ezzel biztosítva a szükséges savas kísérőt. Majonézbe vagy tejfölbe is egyszerűen belekeverhetjük, amely után szendvicsre vagy wrapre is kenhetjük.

Ezt is olvasd el! Házi pizzaszósz, amit pár perc alatt elkészíthetsz

Hozzávalók

www.youtube.com

How to Make Mojo Verde Sauce
  • 200 g petrezselyem (kb. 2 közepes csokor);
  • 200 g koriander (kb. 2 közepes csokor);
  • 30 g snidling (kb. 1 csokor);
  • 3 nagyobb gerezd fokhagyma;
  • 85 ml extraszűz olívaolaj;
  • 3 ek sherry ecet;
  • 2 tk őrölt kömény;
  • 1 tk só.

Hogyan készítsük el?

www.youtube.com

How to Make Mojo Verde Sauce

Vágjuk apróra a petrezselymet, a koriandert és a snidlinget és rakjuk bele őket egy turmixgépbe vagy egy edénybe. Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, az olívaolajat, a sherry ecetet, a köményt és a sót. Addig dolgozzuk át a turmixgépünkkel vagy botmixerünkkel, amíg a massza nem ér el egy pestóhoz hasonló állagot.

Az intenzív és pikáns mojo verde – sok más egészen nagyszerű szósz mellett is – gyorsan válhat új kedvencünkké. Egy olyan mártás ez, amelyből hetente friss adagot készíthetünk mártogatósnak, bármi is kerüljön éppen az asztalunkra.