Fotó: Shutterstock
A mindenhez passzoló szósz, amit szinte lehetetlenség elrontani – recept!
2023-09-30
Fotó: Shutterstock
A mediterrán gasztronómia híres friss és zamatos ízeiről, nincs ez másképp a szószok esetében sem. A spanyolok közkedvelt mártása, a mojo verde azonban ezen is túltesz: olyan mindenhez illő ízvilággal rendelkezik, amely könnyen kedvenc szószunkká teheti.
A Kanári-szigetekről eredeztethető szósz alapvetően korianderből, köményből, fokhagymából és olívaolajból áll össze.
Ez is érdekelhet: A legjobb mártás? 3 napig készül, rengeteg hozzávalóból, de elvileg megéri
A friss, fokhagymás és élénkítően savanykás mojo verde a legjobb társa a grillezett, füstölt ételeknek, de pirítóson, krumplis ételeken vagy babos fogások mellé is kiváló választás. Ha szeretnénk, egy kis fehérbor segítségével még a húsok marinálásához is felhasználhatjuk – írja a Vince.
Ezen túl akár egy tál humusz közepébe is tehetjük, vagy használhatjuk áfonyaszósz alternatívájaként húsokhoz, ezzel biztosítva a szükséges savas kísérőt. Majonézbe vagy tejfölbe is egyszerűen belekeverhetjük, amely után szendvicsre vagy wrapre is kenhetjük.
Ezt is olvasd el! Házi pizzaszósz, amit pár perc alatt elkészíthetsz
Vágjuk apróra a petrezselymet, a koriandert és a snidlinget és rakjuk bele őket egy turmixgépbe vagy egy edénybe. Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, az olívaolajat, a sherry ecetet, a köményt és a sót. Addig dolgozzuk át a turmixgépünkkel vagy botmixerünkkel, amíg a massza nem ér el egy pestóhoz hasonló állagot.
Az intenzív és pikáns mojo verde – sok más egészen nagyszerű szósz mellett is – gyorsan válhat új kedvencünkké. Egy olyan mártás ez, amelyből hetente friss adagot készíthetünk mártogatósnak, bármi is kerüljön éppen az asztalunkra.