Bár azt gondolhatnánk, hogy a brit királyi családban mindenkit egyazon elvek mentén nevelnek, ez valójában nincs így. Sőt, adott esetekben a királynő legközelebbi rokonai mondanak ellent a szabályoknak. Katalin hercegné és Vilmos herceg – Erzsébet királynő rosszallása ellenére – egy bizonyos dolgot például rendszeresen másképp csinálnak.


Cambridge hercege és hercegnéje nem olyan régen osztották meg gyermeknevelési tapasztalataikat fiatal anyukákkal és apukákkal. Akkor a hallgatóság kifejezetten üdvözölte, hogy a hercegi pár mennyire ragaszkodik a tradíciókhoz, ők azonban nem is sejthették, hogy valamiben mégiscsak ellent mond a hagyományoknak a pár – egészen pontosan a brit királyi család hagyományainak.

GettyImages

Cambridge hercege és hercegnéje gyermekeikkel, György herceggel, Sarolta hercegnével és Lajos herceggel

És hogy mi lehet ez a dolog?

Hát leginkább az, hogy Katalin és Vilmos kifejezetten szeret gyermekeikkel – György herceggel, Sarolta hercegnővel és Lajos herceggel – a konyhában lenni. Na persze itt nem kifejezetten főzésről van szó, inkább csak az együtt töltött idő helyszínéről.

A királynő erre akkor jött rá, amikor először meglátogatta a családot Anmer Hallban található rezidenciájukon. (A család jelenleg kétlaki életet él a Kensington-palota és az imént említett Anmer Hall-i otthonuk között – a szerk.).

Egy családhoz közel álló forrás szerint Erzsébet királynő nem értette, hogyan lehet Cambridge hercegének és hercegnéjének – főleg gyermekeikkel kiegészülve – fő bázisuk a konyha.

Őfelségét leginkább azért zavarja a dolog, mert szerinte – és a tradíciók szerint is – erre vannak megfelelőbb helyek Anmer Hallban.

Forrás: MarieClaire