Durván bezuhant itthon az egykor díjnyertes elektromos autó ára

Pár évvel ezelőtt még az Év Autójának választották, mostanra azonban már nyomott áron értékesítik az egyik kompakt japán villanyautó-modellt a lakossági ügyfelek számára. A Nissan Leaf akár már 6,5 millió forintért is elérhető.


A Nissan sikermodelljének az ára nem egy esetleges állami támogatás miatt zuhant be – pusztán egy normál, magánügyfeles akcióról van szó, amivel március 18-ig élhetnek az érdeklődők.

Fotó: Shutterstock

Nissan Leaf

6,495 millió forintért a Nissan Leaf kisebbik, 40 kWh-s akkumulátorral ellátott verziója kapható – Visia, Acenta, N-Connecta és Tekna felszereltséggel. A 62 kWh-s változat ugyan drágább, de azt is kedvezményes, 10,295 millió forintos áron kínálják.

A HVG cikkéből kiderül, hogy a márka által felkínált kedvezmény mértéke üti a 6 millió forintot, de ez az árszint állami támogatással további 2,8-4 millió forinttal növelhető.

​Mi lehet az akció oka?

A Haszon információ szerint 11 év után egyszerűen leállítják a Leaf-modellek gyártását a sunderlandi üzemben. Az utód várhatóan még idén bemutatkozik: iparági pletykák szerint egy elektromos crossover lesz, melynek a gyártása 2026-ban kezdődhet.