lajos herceg
Getty Images

Ebbe a méregdrága iskolába járhat majd György herceg

Sok híres ember járt korábban a magániskolába.

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy Vilmos herceg és Katalin hercegné legidősebb gyermeke, György a híres bentlakásos magániskolában, az Eton College-ban fog majd tanulni. Most azonban újabb fordulatot vett az iskolakeresési ügy, írja a Marie Claire.

Katalin jelenleg otthon lábadozik rejtélyes hasfali műtétje után, így bizonyára van ideje a családnak átbeszélni a kérdést. Úgy tűnik, György mégsem az Etont fogja választani, de nem is édesanyja alma materét, a Marlborough College-t – jelenleg a St Edward’s School tűnik a befutónak.

Ez is érdekelhet: Katalin szívesen kibékülne Harryvel, de Meghant továbbra sem látja szívesen

A St Edward’s School – közismert becenevén Teddies – egy elismert bentlakásos iskola Oxfordban. Olyan hírességek koptatták már az iskola folyosóit, mint Emilia Clarke, Florence Pugh vagy éppen Laurence Olivier.

Fotó: Karwai Tang/WireImage/Getty Images

György herceg testvéreivel, Lajossal és Saroltával.

Az iskola kiváló hírnévnek örvend tehát, Katalin mégis nehéz szívvel engedné oda legidősebb gyermekét. Nem a méregdrága tandíj (évi 47 ezer angol font, vagyis 21,3 millió forint) aggasztja a hercegnét, sokkal inkább az, hogy jóval ritkábban látná szeretett fiát. Noha a St Edward’s School nem kizárólag bentlakásos intézmény, túl messze van a család windsori otthonától ahhoz, hogy megérje nap mint nap bejárni.

Ez volt a probléma a Marlborough College-dzsal, Katalin korábbi iskolájával is. A hercegné amiatt is aggódik, hogy a bentlakásos intézmények melegágyai lehetnek az iskolai zaklatásoknak.

Katalin ráadásul emberközelibb képet akar kialakítani a monarchiáról, amelyhez nem igazán passzol egy, a széles társadalomtól elszigetelt, méregdrága iskola.

Ezt is figyelmedbe ajánljuk: Harry herceg elárulta, hogyan zajlott rákbeteg édesapjánál tett látogatása

A családnak még bőven van ideje minden oldalról megrágni a kérdést: György herceg tízéves, az iskolaváltás pedig tizenhárom esztendős korában lesz csak esedékes.

A királyi családnak egyébként bőven van gondja az iskolaválasztás kérdésen túl is: Katalin műtétjén kívül Károly király rákbetegsége, no meg a Harry herceggel kialakult konfliktus miatt is főhet a fejük.