Diana walesi hercegné és Károly walesi herceg esküvőjének egy tortaszeletét 40 évvel minden idők egyik legismertebb házasságkötése után árverésre bocsátják.

A Dominic Winter Auctions brit aukciósház szerint a megmaradt szelet a Diana és Károly 1981. július 29-i esküvőjére készített 23 torta egyikéből származik.

A marcipán alapú tortaszeletet fehér cukormázzal borították, amelyen a királyi címer piros, kék és ezüst cukormintája látható, ezek kívül pedig egy ezüst patkó és fémbevonat is díszíti a negyvenéves édességet.

A Dominic Winter honlapján az olvasható, hogy Moyra Smith, a Clarence House-ban az anyakirálynő egykori alkalmazottja kapta anno a tortát. Smith ekkor egy frissen tartó fóliába csomagolta a süteményt, ennek köszönhetően optikailag teljesen jó állapotban van, bár a fogyasztása erősen nem ajánlott.

Smith családja azonban 2008-ban eladta a tortát egy gyűjtőnek, így most 40 évvel a hercegi pár házasságkötése után árverésre kerül augusztus 11-én.

Az évek során számos más, a királyi esküvőkről származó, ételekkel kapcsolatos emléktárgyat is hasonló módon árvereztek el. 2012-ben Diana és Károly herceg egy másik tortájából egy különálló szeletet adott el a Julien's Auctions Beverly Hillsben, valamint egy jóval frissebb darabot Katalin hercegné és Vilmos herceg 2011-es esküvői tortájából.

(BBC)