A to Z

10 dollár jutalmat kínál az Amazon, ha kipróbálod tenyérminta-alapú fizetési rendszerét

Ezzel népszerűsítik új szolgáltatásukat, aminek segítségével a tenyerünkkel tudunk fizetni.


Tavaly indította el az Amazon az érintésmentes fizetéses szolgáltatását, az Amazon One-t, aminek a lényege, hogy az emberek képesek a tenyerükkel fizetni. A regisztrációnál igény szerint egyik, vagy akár mindkét tenyerünk lenyomatát össze tudjuk kötni a telefonszámunkkal és a kártyaszámunkkal. Ezután pedig többé már semmit sem muszáj megérintenünk fizetésnél, csak a tenyerünket odatartani a leolvasóhoz.

Most egy kiszivárgott felhívás alapján az Amazon azzal próbálja népszerűsíteni új termékét, hogy 10 dollárt, vagyis nagyjából 3000 forintot rak mindenkinek a kártyájára, aki úgy dönt, hogy bízik annyira az Amazonban, hogy hajlandó megosztani velük a lenyomatát a szolgáltatáshoz.

A cég a koronavírus-járvány idején kezdett el dolgozni az ötleten, tavaly mutatta be, egyelőre viszont csak 53 boltban érhető el a szolgáltatás, mindegyik az Egyesült Államokban található. Ugyanakkor fontolgatják, hogy a technológiát mögötte elkezdik külön is árulni, szóval könnyen előfordulhat, hogy a jövőben mert nem kártyával fizetünk, hanem szimplán csak a tenyerünkkel.

(Forrás: Engadget)


A figyelmetekbe ajánljuk