amazon mgm

Ez azt jelenti, hogy övék mostantól a James Bond- és Rocky-franchise is.


Az Amazon 8,45 milliárd dollárért megállapodott a legendás Metro-Goldwyn-Mayer stúdió tulajdonosaival annak megvételéről. Amennyiben az állami szervek nem találnak kifogást a megállapodásban, úgy az Amazon tekinthető az MGM új tulajdonosának.

Ez azt jelenti, hogy olyan franchise-ok tulajdonosává vált, mint a Rocky és a James Bond, emellett olyan sorozatokat szerzett meg, mint a Fargo és A szolgálólány meséje, írja a Hollywood Reporter. Ugyanakkor az igazi érték nem is a jelenleg is futó franchise-okban van, hanem az MGM óriási katalógusában.

Mivel az egyik legrégebbi és legikonikusabb filmstúdióról beszélünk, hatalmas értéknek számít az a több évtizednyi klasszikus, ami az ismert oroszlános intróval kezdődött. Az Amazon pedig ezeket valószínűleg elő fogja mind ásni és valamilyen formában remake-et vagy folytatást gyárt majd némelyikhez.

Ezentúl pedig hatalmas fegyvertény is a streaming-háborúban. Az Amazon Prime 175 millió előfizetővel a Netflix mögött helyezkedik el a versenyben, most viszont óriásit bővülhet a kínálata, méghozzá állandó filmekkel, amiknek nem kell fizetni a licencdíját. Szóval ha a jövőben a Hobbit-filmeket vagy a Bond-szériát keresnénk, akkor az Amazon Prime-on fogjuk megtalálni.


A figyelmetekbe ajánljuk