Az Amazon új okos-bevásárlókocsija megspórolja a vevőnek a sorbanállást

Az Amazon új okos-bevásárlókocsija megspórolja a vevőnek a sorbanállást

A vásárlónak csak végig kell mennie vele egy sávon, a bevásárlókocsi pedig gyakorlatilag mindent elintéz helyette.


Az Amazon legújabb fejlesztése egy okos bevásárlókocsi, ami vásárlás közben érzékelők segítségével képes lesz megmondani, hogy a vásárló milyen terméket rak bele és pontosan mennyit, ha pedig olyan terméket vásárol, amit le kell mérni, mint például gyümölcsöt, a termék kódjának leolvasása után meg is méri azt, és az árát is megmondja a tömege alapján – számol be róla a Verge.


​A vásárlóknak még a fizetéssel sem kell sokat bíbelődniük

Amazon

Ha az erre kialakított sávon keresztül mennek, a szerkezet gyakorlatilag fizet helyettük, lehúzva a számlájáról a megfelelő összeget, így eladóra sincs szükség ahhoz, hogy valaki az új bevásárlókocsival vásárolhasson. Képes emellett a kuponokat is beolvasni, továbbá az Alexás bevásárlólistákat is integrálni. Mindössze egy Amazon felhasználói fiók kell majd hozzá, továbbá egy app a telefonunkra.

Először teszt jelleggel érkezik idén egy Los Angeles-i boltba, és mivel csak nagyjából két szatyornyi terméket képes regisztrálni, lesznek abban a boltban még eladók és hagyományos bevásárlókocsik is, de ha beválik, sejthetően megjelenik a többi boltban is, kiváltva szép lassan a kasszásokat.

A figyelmetekbe ajánljuk