Bár a tudósok összességében megegyeznek abban, hogy az időutazásra semmilyen gyakorlati bizonyíték nincs, egyelőre nem lehet kizárni a lehetőségét. Egy idézet dr. Thomas Clark fizikustól cikkünkben; nem bizonyított, de nem is cáfolt elméletek az időutazásról a Hamu és Gyémánt magazin aktuális számában.


Az időutazás paradoxonai

Hamu és Gyémánt

„Nehéz bizonyítani, hogy az időutazás lehetetlen, mert az idő a fizika majdnem minden ismert törvényében alkalmazható pozitív és negatív értékként, és ezek a számítások bizonyítottan működnek" – mondta el a Hamu és Gyémánt magazinnak dr. Thomas Clark, az MTA Wigner Fizikai Kutatóközpontjának fizikusa.

Irodalmi és filmes alkotások ezreit, kíváncsi fizikusok százait foglalkoztatta az elmúlt évszázadokban az időutazás témája. Nem bizonyított, de nem is cáfolt elméletek alapján a Hamu és Gyémánt magazin téli lapszámában utánajártunk a lehetetlennek, és kiderítettük, hogy újra lehet-e írni a történelmet. Tér-idő útikalauz sci-fikedvelőknek és mindenkinek, aki felszállna a múlt- vagy a jövővonatra.

Időutazásról szóló cikkünk a Hamu és Gyémánt magazinban olvasható

Hamu és Gyémánt

A Hamu és Gyémánt aktuális lapszáma elérhető a kiemelt újságárusoknál, illetve megrendelhető és előfizethető közvetlenül a kiadótól és digitális változatban is beszerezhető.

A figyelmetekbe ajánljuk