alagút időutazás time travel

Matematikai modellezés útján vázolta fel elméletét egy egyetemista hallgató a Queensland Egyetemen. Arra jutott, hogy az időutazás teoretikusan lehetséges.A negyedéves tudós egyetemista, Germain Tobar, annak a lehetőséget kutatja, hogyan kivitelezhető-e az időutazás. A kutatás felügyelője tanára, Fabio Costa, fizikus.

„A klasszikus dinamika azt jelenti, hogy ha egy adott pillanatban ismered az rendszer állapotát, akkor az képes elmondani neked ennek a rendszernek a teljes történetét"

– tette hozzá Tobar.

homok\u00f3ra

Unsplash/Rocco Stoppoloni

Ennek rengeteg alkalmazási területe lehet: képes arra, hogy rakétákat küldjünk más bolygókra, valamint modellezhetjük a folyadékok mozgását. A gravitációs erő alá eső tárgy pontos pozíciójának és gyorsaságának ismeretében kiszámítható, hogy adott időben hol lesz az adott tárgy megtalálható.

"Habár Einstein relativitás elmélete általánoságban megemlíti, hogy lehetnek időhurkok, vagy hogy az időutazás lehetséges – ráadásul mindkettő létezhet egyszerre a múltban és a jövőben is –elméletben ennek a tanulmányozása a fejében maradt"
Einstein

Einstein

Pixabay

Tobar egységes teóriát említ, ami a tradicionális dinamikáról és Einstein relativitáselméletéről beszél, a fizika teljes egészét vizsgálva.

„A jelenlegi fizika azonban azt mondja, hogy mindkét elmélet nem lehet igaz. Fizikusként az univerzum megértésére törekszünk, alapvető igazságok kiderítésére, és most már évek óta azt kutatom, hogy a dinamika tudománya hogyan állhat össze Einstein jóslataival. Azon gondolkodtam, hogy az időutazás matematikailag lehetséges-e?"

– Tobar és Dr. Costa azt állítják, hogy megtalálták annak a módját, hogy összeálljanak a számok. Utóbbi szerint a kalkulációk izgalmas eredményeket hozhatnak a tudomány számra– írja a Phys.Org.

A figyelmetekbe ajánljuk