Ezt állítja a friss Nobel-díjas fizikus. Szerinte több ősrobbanás volt és vár még ránk további.
Sir Roger Penrose nyerte idén a fizika Nober-díjat egy matematikai módszerért, ami bizonyította és kibővítette Albert Einstein relativitáselméletét, továbbá a fekete lyukakkal kapcsolatos felfedezéseiért. A díjat átvéve pedig újra elmondta egyik elméletét arról, hogy az ősrobbanás előtt is volt ősrobbanás és még lesz. Szerinte az univerzum folyamatosan addig tágul, amíg össze nem omlik és ujjá nem születik, ami valószínűleg a jövőben újra meg fog történni. Az elméletét konform ciklusos kozmológiának nevezik.

forró épgpontok

ESA

Felfedezett ugyanis hat forró égpontot, amik nyolcszor nagyobbak, mint a Hold átmérője. Stephen Hawking, akivel Penrose dolgozott egyébként közösen, azt gondolta, hogy a fekete lyukak sugárzást szivárognak egészen addig, amíg végül elpárolognak. Ez viszont hosszabb ideig tart, mint amilyen idős az univerzumunk. Penrose szerint képesek vagyunk felfedezni halott fekete lyukakat a miénk előtt létezett univerzumunkból. Amennyiben ezt sikerül bizonyítania, azzal volt kollégája, Hawking elméletét is igazolná – írja a Big Think.

Friss

Így működik az agyunk a nappali álmodozás alatt

A pszichológiának vannak válaszai a nappali álmodozásra is.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ezért zsugorodott össze az emberi agy az elmúlt 30 ezer évben

A tudósok szerint az emberi agy zsugorodása testi változásokhoz köthető.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk