mcdonald's

Mindannyian ismerjük a híres arany boltívet, s azt, hogy mi rejlik az ajtajain belül. Vannak óriási rajongói, valakik ócsárolják, és vannak, akik azért ócsárolják, mert kell. Magyarországon 33 éve elérhető a világ legnépszerűbb gyorsétterme, de vajon milyen titkokat és érdekességeket rejt? Lássuk!


14,5 óránként nyílik egy új McDonald's a világban

Ijesztő, de igaz, ilyen gyakran nyílik új üzlet. Nem csoda, hogy ők a világ első számú gyorsétteremlánca. Tehát, ha legközelebb valaki megkérdezi, hogy miért van minden városban legalább egy McDonald's, most már tudod a megfelelő választ.

Naponta többen esznek a McDonald's-ban, mint az Egyesült Királyság teljes lakossága

Naponta több mint 68 millió ember eszik a McDonald's-ban.

mcdondald's

Unsplash / Alex Motoc

Az első menüben hot dog szerepelt

A cég valójában hot dog standként indult, még az 1930-as években. Amikor az üzlet növekedett, a hot dogot elhagyták, és a hangsúlyt arra helyezték át, amit ma is ismerünk: a hamburgerekre.

II. Erzsébet királynőnek van egy McDonald's-ja

II. Erzsébet királynőnek van egy McDonald's-ja. Az angol királynő mintegy 11 milliárd dollár értékű ingatlant birtokol az Egyesült Királyságban: birtokai között van egy McDonald's a Buckingham-palota közelében. Eddig még nem vacsorázott ott, de lehet, hogy ő inkább a McDrive-t részesíti előnyben.

A nuggetseknek neveik vannak

Túlságosan jól ismerjük a McDonald's mennyei falatokat. De tudtad, hogy minden egyes formájuknak neve is van? Ezek a nevek: csont, harang, labda és csizma.

A figyelmetekbe ajánljuk