Valószínűleg a cég sem számított ekkora felfordulásra az új ötletük miatt.

A McDonald's sikeresen beletenyerelt az Egyesült Államok egyik legnagyobb trendjébe a fiataloknál: játékkártyákat osztogatnak a Happy Meal menükhöz, amitől kitört az őrület.

Az étteremlánc a Pokémon 25. évfordulójára dobta be a zacskókba Pikachut és a többi lényt ábrázoló kártyákat – rögtön egyszerre négyet is. A gyerekeknek szánt Happy Meal menüre szó szerint senki sem kíváncsi, csak a játékot akarják az emberek, amiért akár százezreket is képesek fizetni.

Restaurant Business azt írja, hogy volt olyan, aki ezer dollárért (nagyjából háromszázezer forint) adta el a kártyáit. Az eBeyen jelenleg is több tucat pokémon található, ami akár a félmillió forintos értéket is átlépi, és komplett kártyakollekciókat adnak-vesznek a gyűjtők egymástól.

Az őrületet jól jelzi, hogy az éttermekhez olyan megrendelések érkeznek be, ahol 100-200 Happy Meal menüt rendelnek, de megjegyzésként hozzáteszik: az ételt nem kérik, csupán az ajándékot. A McDonald's ugyan kijelentette, hogy a működési elvük szerint az ajándék csak együtt járhat az étellel, de egyes éttermeknek mégis lehetőségük van arra, hogy kiszolgálják a megrendelők kívánságát. Nem is csoda, hogy az étteremlánc már kifogyóban van a kártyákból, és arra sarkalják az üzleteket, hogy limitálják, egy rendelő hány ajándékot kaphat.


Related Articles Around the Web

Friss

Szakemberek szerint, ha stresszesek vagyunk, simogassunk bocikat

Erőteljesen meg tudunk nyugodni állatok simogatása közben.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A figyelmetekbe ajánljuk