Az akkoriban a Vodafone-nál, szoftverfejlesztőként dolgozó Neil Papworth munkatársának küldte el a világ első szöveges üzenetét.

1992-ben Papworth még csak 22 éves volt, az üzenet pedig, amit Richard Jarvisnak küldött – igazodva a szezonhoz – csak annyi volt, hogy

„Boldog Karácsonyt!"

A 24.hu beszámolójából kiderül, hogy a fiatal szoftverfejlesztő ekkor már évek óta a a Short Message Service, vagyis az SMS létrejöttén dolgozott, a Nokia pedig egy évvel később bemutatta akkoriban legújabbnak számító funkcióját, egy megkülönböztető hangjelzést, mely jelezte a telefon tulajdonosának, ha bejövő üzenete érkezett.

Ekkoriban az SMS-ek hosszúságát még 160 karakterben maximalizálták, és mivel a ma gyakorlatilag mindenki által ismert és használt hangulatjeleknek még nyoma sem volt, a felhasználók pár karakterből álló rövidítésekkel jelezték beszélgetőpartnereiknek, hogy épp milyen kedvük van. 1999-ben, hét évvel az első elküldött SMS után az üzenetek már több hálózaton keresztül is működtek, és a szolgáltatás hatalmas népszerűségre tett szert.

„1992-ben fogalmam sem volt arról, hogy milyen népszerű lesz a szöveges üzenet, és arra végképp nem gondoltam, hogy ez emotikonos és üzenetküldő alkalmazásokat eredményezne, amelyeket milliók használnak majd. Nemrég meséltem el a gyermekeimnek, hogy én küldtem az első ilyen szöveget. Visszatekintve örömmel látom, hogy ez a karácsonyi üzenet a történelem egy fontos részét képezi"

– nyilatkozta pár évvel ezelőtt Papworth.


Friss

Egy kutatás szerint ma már leginkább a kultúra befolyásolja az evolúciót

Egy friss tanulmány megállapítja, hogy az emberi fejlődésben gyorsabbak a kultúra okozta változások a genetikai változásoknál.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Renson

A tökéletes nyári pillanatok elengedhetetlen kellékei (x)

Végre megérkezett a nyár, gondtalanul sütkérezhetünk a napon, grillezhetünk a családdal, olvashatunk a szabadban jéghideg limonádét kortyolgatva. A minőségi időtöltéshez pedig elengedhetetlenek a tökéletes szabadtéri felszerelések, amelyek nem csupán funkcionálisak, de szépek is.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A halász, akit lenyelt egy bálna, majd kiköpte

A halász, Michael Packard éppen búvárkodott, amikor a massachusettsi Provincetownnál 30-40 másodpercre a tengeri óriás szájába került.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk