wonder woman 1984

A Wonder Woman 2 rendezője, Patty Jenkins is finoman odaszúrt a Warnernek, amiért úgy döntöttek, hogy minden 2021-es filmjüket egyszerre mutatják be moziban és streamingen is.


A koronavírus-járvány miatti folyamatos tologatás után úgy döntött a Warner, hogy egyszerre debütál moziban és streaming platformján, a jövőre hozzánk is megérkező HBO Maxon a Wonder Woman folytatása. Nem sokkal később pedig bejelentette, hogy jövőre minden filmjük egyszerre fog debütálni moziban és az HBO Maxon. A döntést rengeteg filmes kritizálta és úgy alapvetően népszerűtlen volt a szakma körében.

Dennis Villeneuve és Christopher Nolan is hallatta a hangját az ügy kapcsán, előbbinek a Dűne című filmjét érintette a döntés. Nem csak maga a döntés volt az, ami felbőszítette a legtöbb embert, hanem önmagában az, hogy filmesek feje felett bejelentik azok tudta nélkül, hogy az eredetileg moziba tervezett filmjük rögtön felkerül az internetre is, miközben nem erre szerződtek. Ugyanakkor pesszimistábbak már a mozi halálát vizionálják.

A két Wonder Woman-film rendezőjét, Patty Jenkinst is megkérdezték róla, aki reméli, hogy tényleg csak a jövő évre szól ez az új modell, bár kétségei vannak.

Szeretném azt hinni, hogy ez csak ideiglenes, de nem vagyok benne biztos. Azt viszont elárulhatom, hogy néhány stúdió tovább fogja vinni a tradicionális modellt, mert minden nagy filmkészítő nekik akar majd dolgozni. Azok a stúdiók pedig, amik rászánták magukat erre a radikális változásra, különösen úgy, hogy ezt nem tárgyalták meg a művészeikkel, nem nagyon találnak majd minőségi filmkészítőket, akik nekik akarnának dolgozni.

Ez alapján nagyon úgy hangzik, hogy Jenkins picit sem elégedett a Wonder Woman 1984-et bemutató Warnerrel. Arra a kérdése, hogy tervez-e harmadikat rendezni pedig szintén bizonytalan választ adott.

Meglátjuk, hogy hogyan alakulnak a dolgok. Fogalmam sincs. Annyit tudok, hogy én szeretnék egy harmadikat, de csak akkor, ha a körülmények lehetővé teszik és moziban fogják csak bemutatni először. Ha egyszerre debütálna streamingen is, akkor nem hiszem, hogy vállalnám.

(Forrás: Vulture)


A figyelmetekbe ajánljuk