FBI: A Windows 7 veszélyes!
man siting facing laptop

FBI: A Windows 7 veszélyes!

A Szövetségi Nyomozóiroda (FBI) figyelmeztetést adott ki a Windows 7 felhasználóinak: mielőbb váltsanak másik operációs rendszerre.

A Windows 7 elavult

Windows

2020 januárja óta a Microsoft nem ad ki biztonsági frissítést a 10 éves Windows 7-hez. Ez nagyban megkönnyíti a kiberbűnözők feladatát, ezért az FBI közleményben kéri a felhasználókat, hogy váltsanak frissebb operációs rendszerre.

Külön figyelmeztetik a vállalatokat, hiszen sokan még mindig az elavult Windows 7-et használják, így a gépeikről, szervereikről értékes adatokat szerezhetnek meg a hackerek. Az FBI tisztában vannak vele, hogy a váltás költségekkel jár, de még így is jobban megéri, mint kockáztatni egy esetleges adatlopás lehetőségét.

A Windows 7-et 2020-ban még egyszer frissítették, mert egy hasonló eset miatt rendszerhibát kellett kijavítania a Microsoftnak. A cég közölte, hogy az volt az utolsó eset, amikor megoldást nyújtottak a biztonsági rendszer gyenge pontjai miatt, többet nem nyúlnak hozzá. Így érthető, hogy a nyomozóiroda miért sürgeti a váltást.

A váltás nem lesz gördülékeny, hiszen még ma is nagy népszerűségnek örvend a Windows 7 felülete.


A figyelmetekbe ajánljuk