Alexander Rehn, a müncheni székhelyű tervező alkotta meg a ránézésre teljesen kényelmetlen székeket. Ha kipróbálod, rögtön kiderül az ellenkezője. Nemcsak kényelmes, de gondolkodásra serkent.


Nem kell hosszan mesélni az irodai munka hátrányait: sokszor monoton, unalmas, nem beszélve, hogy a testünknek sem tesz jót az állandó ülő pozíció.

Nem gondolnánk, de ezeket az új, minimalista székeket kifejezetten az irodákba tervezték. A talpazatukat úgy alakították ki, hogy előre hátra tudjunk billegni, illetve az ülőrész puha, párnázott kialakítást kapott, ami Rehn elmondása szerint egészen kényelmes.

modern irodai sz\u00e9k

Designboom/Alexander Rehn

És hogy mi szüksége az irodai dolgozóknak a billegős székekre?

irodai sz\u00e9k

Designboom/Alexander Rehn

A tervező kifejezetten a monotonabb irodai munkát szerette volna feldobni, játékosabbá tenni. A szék talpazata segít abban, hogy a test aktív maradjon, amikor órákig a számítógép előtt kell ülni, a megbeszéléseken vagy csoportmunkákon ösztönzi a dolgozókat az interaktív mozgásokra, így a csoport dinamikája is sokkal jobban működhet, kreatívabb megoldások születhetnek.

A Rocca széksorozatot a Materia svéd bútorgyártó forgalmazza, ami a legkülönbözőbb színekben érhető el.

sz\u00ednes sz\u00e9kek

Designboom/Alexander Rehn

Forrás: designboom

Friss

Három diétás reggeli, ami egész délelőttre felpörget

Reggelizz, mint egy király, ebédelj, mint egy polgár, vacsorázz, mint egy koldus – tartja a mondás. Ezt pedig bármennyire is hihetetlen, diétás fogásokkal is betarthatjuk, nem is akárhogyan! Cikkünkben öt olyan reggeliötletet mutatunk, amelyek nem csak, hogy egészségesek, de gyorsan elkészíthetőek.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A figyelmetekbe ajánljuk