Alexander Rehn, a müncheni székhelyű tervező alkotta meg a ránézésre teljesen kényelmetlen székeket. Ha kipróbálod, rögtön kiderül az ellenkezője. Nemcsak kényelmes, de gondolkodásra serkent.


Nem kell hosszan mesélni az irodai munka hátrányait: sokszor monoton, unalmas, nem beszélve, hogy a testünknek sem tesz jót az állandó ülő pozíció.

Nem gondolnánk, de ezeket az új, minimalista székeket kifejezetten az irodákba tervezték. A talpazatukat úgy alakították ki, hogy előre hátra tudjunk billegni, illetve az ülőrész puha, párnázott kialakítást kapott, ami Rehn elmondása szerint egészen kényelmes.

modern irodai sz\u00e9k

Designboom/Alexander Rehn

És hogy mi szüksége az irodai dolgozóknak a billegős székekre?

irodai sz\u00e9k

Designboom/Alexander Rehn

A tervező kifejezetten a monotonabb irodai munkát szerette volna feldobni, játékosabbá tenni. A szék talpazata segít abban, hogy a test aktív maradjon, amikor órákig a számítógép előtt kell ülni, a megbeszéléseken vagy csoportmunkákon ösztönzi a dolgozókat az interaktív mozgásokra, így a csoport dinamikája is sokkal jobban működhet, kreatívabb megoldások születhetnek.

A Rocca széksorozatot a Materia svéd bútorgyártó forgalmazza, ami a legkülönbözőbb színekben érhető el.

sz\u00ednes sz\u00e9kek

Designboom/Alexander Rehn

Forrás: designboom

Friss

Kiderült, mi okozza az északi fényt

Bár az északi fény a világ talán leglátványosabb természeti jelensége, kialakulásának okával eddig nem voltak teljesen tisztában a tudósok. Egy frissen közölt tanulmányban viszont úgy tűnik, sikerült leírni, hogy mitől alakulnak ki az északi égbolton megjelenő kék, zöld és lila hullámzások.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Hamu és Gyémánt

Napindító gondolat – 06.14.

Hétfő reggel Jaoquin Phoenix gondolatait idézzük, aki a kitartás fontosságára hívja fel a figyelmünket.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Az igazi nyári frissítő – hideg gyümölcsleves recept

Ha még nem próbáltad, itt az ideje elkészítened ezt a bársonyos, hűsítő gyümölcslevest!

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk