Egy mesterihez készült a találmány, de hamarosan hatalmas segítség lehet mozgássérültek számára. Ha nem tudja valaki használni a kezeit, vagy csak nem képes velük egy joysticket irányítani, akkor sem kell kimaradnia a videojátékozásból.


Dorothee Clasen ember-számítógép interakcióból mesterdiplomázik, vizsgamunkájának részeként pedig feltalálta a szájjal irányítható joystickot. Az érdekelte, hogy képesek vagyunk-e ugyanúgy használni a nyelvünk érzékelőit, mint az ujjainkon lévőket, úgyhogy egy kis protézisszerű műanyagot készített, ami egy kábellel a fülünk mögötti akkumulátorhoz és wifi-szerkezethez csatlakozik. A találmány pedig működik, miután a nyelvünkre helyeztük az érzékelőket – írja a Gizmodo.Az [In]Brace-re keresztelt találmány egyelőre még tesztelési szakaszban van, lényeges segítség lehet azonban majd mozgássérültek számára, akik nem tudják mozgatni valamiért a kezüket, vagy éppen nem annyira ügyesen, hogy könnyen tudják kezelni a joystickokat. Ezzel pedig hatalmas akadály gördülne el az utukból – már amennyiben idővel tömeggyártásba kerül, némi finomhangolás után.

Friss

Kiderült, mi okozza az északi fényt

Bár az északi fény a világ talán leglátványosabb természeti jelensége, kialakulásának okával eddig nem voltak teljesen tisztában a tudósok. Egy frissen közölt tanulmányban viszont úgy tűnik, sikerült leírni, hogy mitől alakulnak ki az északi égbolton megjelenő kék, zöld és lila hullámzások.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Hamu és Gyémánt

Napindító gondolat – 06.14.

Hétfő reggel Jaoquin Phoenix gondolatait idézzük, aki a kitartás fontosságára hívja fel a figyelmünket.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Az igazi nyári frissítő – hideg gyümölcsleves recept

Ha még nem próbáltad, itt az ideje elkészítened ezt a bársonyos, hűsítő gyümölcslevest!

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk