A valódi Wall Street farkasa lesz egy GameStop film narrátora

Az idei év nagy tőzsdeeseményét gyorsan dokumentumfilmmé gyúrta a Discovery, Jordan Belfort lesz a narrátora, akiről Martin Scorsese filmje szól.


Az év legnagyobb tőzsdeeseménye volt a Gamestop-ügy, amikor sokan a cég csődjére fogadtak. A Reddit nevű közösségi oldalon viszont felhasználók összefogtak és koordináltan elkezdtek részvényeket venni a játékboltban, olyan magasra növelve ezzel a GameStop értékeit, hogy a kudarcára fogadók rengeteg pénzt vesztettek. Egy multimillárdos hedge fund csődbe is ment miatta.

Az ügy narratívája nagyjából az lett, hogy hétköznapi emberek a saját pályájukon vertek meg profi brókereket, szimplán a rendszer adta lehetőségekkel élve, amolyan bosszúként a közutálatnak örvendő hedge fundokon. Egyfajta kisember bosszúja történet lett belőle. Éppen ezért várható volt, hogy film fog készülni az ügyből, hisz A nagy dobás is hatalmas siker volt. Több projekt is fejlesztés alatt áll, többek között mozifilmek is.

Az egyik például egy dokumentumfilm, amit a Discovery+ villámgyorsan legyártott, ugyanis április 8-án már be is mutatják Nagy-Britanniában. De ami ennél is meglepőbb, hogy narrátornak felkérték azt a Jordan Belfortot, akit Leonardo DiCaprio játszott Martin Scorsese A Wall Street farkasa című filmjében.

A Wall Street valódi farkasa ezt nyilatkozta a GameStop: The Wall Street Hijack címet kapó dokumentumfilmről:

Számtalan kreatív módját találtam a pénzszerzésnek a Wall Streeten, de el kell ismernem, imádom, hogy most bárki szerveződhet, hogy megizzassza Wall Street nagykutyáit, igazi Dávid és Góliát történet.

(Forrás: Deadline)


A figyelmetekbe ajánljuk