Dexter fóliában
Showtime

Visszatér Dexter, a legszimpatikusabb sorozatgyilkos

A rajongók élesíthetik a késeiket, hamarosan jön 10 extra rész.

A Showtime elrendelte mindenki kedvenc sorozatgyilkosának az újjáélesztését Michael C. Hall visszatérésével. A csatorna 10 epizódot rendelt be a Dexter folytatására, és az alkotók közül is rengetegen visszatérnek.


„A Dexter egy olyan különleges sorozat, mind a rajongók milliói, mind a Showtime számára, ami sok évvel ezelőtt segített a csatornát felrakni a piac térképére sok évvel ezelőtt"

– mondta Gary Levine, a Showtime szórakoztatásáért felelős társelnöke.

Michael C. Hall Dexter Morgan szerepét töltötte be nyolc évadon át, aki egy szimpatikus sorozatgyilkos volt, mivel más sorozatgyilkosokat tüntetett el, ezzel csillapítva a saját ölés iránti vágyát. Mindeközben a Miami Rendőrség vérnyomelemzőként segédkezett a hatóságoknak. A széria hét évvel ezelőtt, 2013-ban ért véget.

A sorozat számos kritikai elismerést is kapott az évek során, többek között több Golden Globe és Emmy jelölést és díjat is kiosztottak neki. C. Hall öt egymást követő alkalommal jelölve volt a legjobb színész kategóriában a drámasorozatoknál mind az Emmy-, mind a Golden Globe-díjaknál. Utóbbit 2010-ben elnyerte, illetve John Lithgow egy Emmy-t és egy Golden Globe-ot kapott mellékszereplőként. A sorozat 2008-ban Peabody-díjat is nyert.

A várható történetről a csatorna nem közölt részleteket, de a tervek szerint már jövő ősszel láthatjuk a semmiből visszatért sorozatot.

(Variety)

A figyelmetekbe ajánljuk