„​Szívem, az úszómellényt bepakoltad? Be! És a golyóállót is?"
commons.wikimedia.org
Caracas - Venezuela

„​Szívem, az úszómellényt bepakoltad? Be! És a golyóállót is?"

A rendkívül sűrűn előforduló bűncselekmények veszélyessé és élhetetlenné teszik a várost a helyiek és a turisták számára is. A bűnügyi sorozatok izgalmasak lehetnek a képernyőn, de a való életben közel sem olyan bulis a történet. Ebben a cikkben összegyűjtöttük a világ öt legveszélyesebb városát.

Tijuana – Mexikó

Tijuana a világ legveszélyesebb városa, ahol 100 ezer lakosra körülbelül 138 gyilkosság jut. Naponta csaknem hét embert ölnek meg ebben a városban. Ez a város híres a szegénységről és az erőszakos bűncselekményekről, mint például a nemi erőszak, gyilkosságok és az emberrablás. Az erőszak fő oka az emberkereskedelem és a különböző bandák által folytatott kábítószer-kereskedelem. Az erőszak másik oka a Sinaloa és a Tijuana kartell közötti rivalizálás.

Acapulco – Mexikó

Pinterest

Acapulco szintén a világ egyik legveszélyesebb helye, s szintén Mexikóban található. Ez a város korábban a hollywoodi forgatások fellegvára volt, mostanra azonban a drogháborúknak ad otthont. A domboldali negyedek a 221-es vagy Los Locos nevű bandák területe, akik többek között emberrablók, bérgyilkosok, zsarolók, autótolvajok és gyilkosok. A 100 ezer lakosra jutó 111 gyilkosság ennek az erőszaknak az eredménye.

Ez az ellenőrizhetetlen erőszak a fő oka a turisztikai ágazat pusztulásának. Mert ezek a tevékenységek egyaránt félelmetesek a lakosok és a turisták számára.

Caracas – Venezuela

commons.wikimedia.org

Caracast már 2017-ben is a világ legveszélyesebb fővárosának nevezték. Így nem meglepő, hogy a világ legveszélyesebb helyeinek listáján harmadikként szerepel. A 100 000 lakosra jutó 100 gyilkosság a világ egyik leghalálosabb városává teszi. Az erőszak a szegénység és a rendkívül rossz közrend miatt történik.

Ciudad Victoria – Mexikó

commons.wikimedia.org

A 100 ezer lakosra jutó 86 gyilkossággal a szintén mexikói Ciudad Victoria nevű kisváros a negyedik legveszélyesebb város a világon. Ezek a gyilkosságok a városban működő bűnözői csoportok, valamint a rendőrség és a katonaság közötti lövöldözések eredménye. Emellett a rivális drogkartellek közötti háborúk és a börtönökben is előfordulnak erőszakos cselekmények.

Cuidad Juarez – Mexikó

commons.wikimedia.org

A Cuidad Juarez hangos zenei szórakozással és éjszakai klubokkal szolgálta ki a szomszédos, texasi El Paso lakosait. Turizmusa azonban a magas bűnözési ráta miatt eltűnt. Mostanra ez a város a 100 000 lakosra jutó 86 gyilkosságával közel sem közkedvelt úti cél.

S talán a legveszélyesebb várossá vált a nők számára Mexikóban. Az erőszak azonban nem kifejezetten az amerikai lakosokat célozza. A turistáknak továbbá nagyon óvatosnak és ébernek kell lenniük a rendszeres autólopások, betörések és gyilkosságok miatt.

(armormax)

A figyelmetekbe ajánljuk