Mellonsfolly Ranch vadnyugati butikhotel Új-Zélandon
Mellonsfolly Ranch

Eladó egy teljes vadnyugati város – csak épp Új-Zélandon

Új-Zéland Északi-szigetén található Mellonsfolly Ranch kellőképpen elszigetelt és vadregényes a tökéletes visszavonuláshoz. És most akár meg is vásárolhatjuk magunknak.


Aucklandtől hatórányi autóútra, mintha teret és időt ugrottunk volna, Wyoming állam 1860-as évekbeli határtelepülésébe botlunk. A minden részletre kiterjedően felhúzott városka eredetileg személyes használatra épült 2006-ban, majd Rob Bartley jelenlegi tulajdonos új értelmet adott neki. A Mellonsfolly Ranch jelenleg 22 férőhelyes butikhotelként funkcionál 10 tematikus épülettel, többek között szalonnal, mozival, sheriff irodával és biliárd teremmel. A nyári időszakban a környező erdők és vizek kitűnő vadászati és horgászati lehetőséget kínálnak, míg télen a közeli sípályák várják a vakációzókat.

Mellonsfolly Ranch vadnyugati butikhotel \u00daj-Z\u00e9landon

Mellonsfolly Ranch

Vadnyugati butikhotel

Mellonsfolly Ranch vadnyugati butikhotel \u00daj-Z\u00e9landon

Mellonsfolly Ranch

„Annyira forgalmas, amennyire meg akarjuk tölteni. Eléggé megszűrjük, mit csinálunk és kiknek, hiszen ez egy nagyon különleges helyszín – nyilatkozta Bartley a Bloombergnek. Esküvők, céges csapatépítők, családi összejövetelek helyszíne volt eddig a városka, „ahova néhány fanatikus cowboy időről-időre visszatér".

Mézes hetek és manuka méz

Mellonsfolly Ranch vadnyugati butikhotel \u00daj-Z\u00e9landon

Mellonsfolly Ranch

A hotel szolgáltatásai mellett a 360 hektáros birtoknak a manuka virágméz-termelés adja a másik bevételi forrását. A manuka méz az utóbbi években hihetetlen népszerűséget szerzett magának, az ország egyik legnépszerűbb exportcikke lett. A Mellonsfolly Ranch tavaly 15 és fél tonna mézet termelt, melyet javarészt kínai nagykereskedők vásároltak fel.

Amerikai álom

A tulajdonos fájó szívvel, de megválik a jól jövedelmező birtoktól. Az új-zélandi Sotheby's nemzetközi ingatlankezelő 7,5 millió dolláron hirdeti a vadnyugati városkát. Már vannak érdeklődők az Egyesült Államokból, akik szívesen befektetnének Új-Zélandon a letelepedés reményében.

A hirdetés a Mellonsfolly Ranch weboldalán tekinthető meg.

A figyelmetekbe ajánljuk