Új-Zéland Északi-szigetén található Mellonsfolly Ranch kellőképpen elszigetelt és vadregényes a tökéletes visszavonuláshoz. És most akár meg is vásárolhatjuk magunknak.


Aucklandtől hatórányi autóútra, mintha teret és időt ugrottunk volna, Wyoming állam 1860-as évekbeli határtelepülésébe botlunk. A minden részletre kiterjedően felhúzott városka eredetileg személyes használatra épült 2006-ban, majd Rob Bartley jelenlegi tulajdonos új értelmet adott neki. A Mellonsfolly Ranch jelenleg 22 férőhelyes butikhotelként funkcionál 10 tematikus épülettel, többek között szalonnal, mozival, sheriff irodával és biliárd teremmel. A nyári időszakban a környező erdők és vizek kitűnő vadászati és horgászati lehetőséget kínálnak, míg télen a közeli sípályák várják a vakációzókat.

Mellonsfolly Ranch

Vadnyugati butikhotel

Mellonsfolly Ranch vadnyugati butikhotel \u00daj-Z\u00e9landon

Mellonsfolly Ranch

„Annyira forgalmas, amennyire meg akarjuk tölteni. Eléggé megszűrjük, mit csinálunk és kiknek, hiszen ez egy nagyon különleges helyszín – nyilatkozta Bartley a Bloombergnek. Esküvők, céges csapatépítők, családi összejövetelek helyszíne volt eddig a városka, „ahova néhány fanatikus cowboy időről-időre visszatér".

Mézes hetek és manuka méz

Mellonsfolly Ranch vadnyugati butikhotel \u00daj-Z\u00e9landon

Mellonsfolly Ranch

A hotel szolgáltatásai mellett a 360 hektáros birtoknak a manuka virágméz-termelés adja a másik bevételi forrását. A manuka méz az utóbbi években hihetetlen népszerűséget szerzett magának, az ország egyik legnépszerűbb exportcikke lett. A Mellonsfolly Ranch tavaly 15 és fél tonna mézet termelt, melyet javarészt kínai nagykereskedők vásároltak fel.

Amerikai álom

A tulajdonos fájó szívvel, de megválik a jól jövedelmező birtoktól. Az új-zélandi Sotheby's nemzetközi ingatlankezelő 7,5 millió dolláron hirdeti a vadnyugati városkát. Már vannak érdeklődők az Egyesült Államokból, akik szívesen befektetnének Új-Zélandon a letelepedés reményében.

A hirdetés a Mellonsfolly Ranch weboldalán tekinthető meg.

Friss

A sertéshús fogyasztása is lehet egészséges

A sertéshús sokkal több vitamint és ásványi anyagot rejt, mint azt elsőre gondolnánk. A sovány sertéshús, például a karaj az egészségtudatos táplálkozásba is nagyszerűen beleillik, mert zsír és koleszterin tartalma egyaránt alacsony. Megmutatjuk miért érdemes az ünnepek közeledtével sertéshúsból készült ételt tenni az asztalra. Készítsd el minél többször, hiszen „egy kiváló minőségű sertéshús, minden ízében különleges"!

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A figyelmetekbe ajánljuk