hotelszoba
Fotó: Spacejoy / unsplash

Ezt az 7 dolgot mindenképp tegyük meg, miután beléptünk hotelszobánkba

Még hátravan a nyaralás, ahol egy hotelban fogunk megszállni? Mutatunk néhány bevált módszert a biztonságos és kényelmes ott tartózkodáshoz.


Nem árt ellenőrizni a szobát, mielőtt magunkra csukjuk az ajtót. Bár az alábbi – a Travel Awaits segítségével gyűjtött − tanácsok többsége biztonsági óvintézkedés, a szobák tisztaságának ellenőrzésére is használhatóak. Garantáltan segítenek jobban aludni, hogy utána kipihenten élvezhessük az utazást.

​1. Érkezéskor hagyjuk nyitva az ajtót!

Amint megkapjuk a szobakulcsot, először támasszuk ki az ajtót, és úgy nézzünk körül bent. Lehet, hogy az előző lakó még nem jelentkezett ki, és ott találjuk a bőröndjeit, vagy esetleg rossz szobakulcsot kaptunk.

​2. Ellenőrizzük a fürdőszobát!

hotel f\u00fcrd\u0151szob\u00e1j\u00e1ban egy n\u0151 turb\u00e1nnal fej\u00e9n

Fotó: Henry Ravenscroft / unsplash

Ellenőrizzük a kádat, nyissuk ki a fiókokat, hátha maradtak ott tárgyak. A törölközőket is kirázhatjuk, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy nem hagytak benne semmit. Nézzük meg, van-e tiszta törölköző, vagy frissre van szükség.

​3. Nézzünk bele a szekrénybe!

Ha a szobádban van ajtós szekrény, nézzünk benne körül. Használjuk a telefon zseblámpáját, hogy mindent ellenőrizhessünk.

​4. Ellenőrizzük az ágyat is!

Itt az ideje, hogy az ágyakat is jól megnézzük. Húzzuk fel a takarót, hogy lássuk, a lepedők tiszták. Kérhetünk egy plusz lepedőt is, amit extra védelemként funkcionálhat.

​5. Vizsgáljuk felül az evakuálási tervet!

Nézzük át a vészhelyzeti evakuálási táblát és az ábrákat, amik általában az ajtó hátulján vannak kifüggesztve. Nem árt, ha tisztában vagyunk a hozzánk legközelebb eső kijárattal.

​6. Kukkantsunk bele a komód és az éjjeliszekrény fiókjaiba!

szobatakar\u00edt\u00e1si eszk\u00f6z\u00f6k egy hotel folyos\u00f3j\u00e1n

Fotó: Ashwini Chaudhary(Monty) / unsplash

Győződjünk meg róla, hogy nem maradt semmi a fiókokban, mert az arra utalhat, hogy a szoba nem volt jól kitakarítva. Minden alkalommal, amikor szobatakarítást kérünk, össze kell szedni a dolgainkat. Ha a távozásunk előtti napon nincs takarítás, kétszer is ellenőrizhetjük, hogy mindent elpakoltunk-e.

​7. Kérjünk szobacserét!

Ha a szoba nem felel meg, kérhetünk cserét, a legtöbbször eleget is tudnak tenni a kérésnek. Ha mégsem, akkor kérhetünk plusz szobatakarítást, hogy biztosra menjünk.

A figyelmetekbe ajánljuk