Van Gogh soha nem látott festménye került napvilágra

Vincent Van Gogh sosem látott festménye eddig egy francia család magángyűjteményében volt.


Van Gogh festménye, amely egy párizsi utcaképet ábrázol, eddig egy nagy, családi gyűjtemény része volt. Március 25-én viszont árverésre kerül a francia fővárosban, ám előtte a Sotheby's aukciósház mutatja be a képet Hongkongban, Amszterdamban és Párizsban.

A művön egy szélmalom előtt sétálgató, egymásba karoló férfit és nőt láthatunk. A festmény becsült értéke 5-8 millió euró. A festmény a Scène de rue à Montmartre (Utcakép Montmartre-ban) címet viseli, az aukciósház weboldalán tekinthetjük meg.

A mű része a híres, Párizsról készült Montmartre-sorozatnak. Kevés ilyen festmény képezi magántulajdon részét jelenleg. Az alkotás 1887-ben készült, ekkor Van Gogh testvérénél, Theonál élt Párizsban.

A festmény jelenlegi tulajdonosa névtelenségbe burkolózott. Az aukciósház szerint ezt a művet még sosem látta a nyilvánosság, csak katalógusokban szerepelt idáig.

Van Gogh egyébként 1886-tól 1888-ig tartózkodott a francia fővárosban. Ekkor már nem bírta a nyüzsgést, és Dél-Franciaországba költözött, ahol egy roham után levágta saját fülének egy darabját. A festőt hallucinációk és epilepsziás rohamok kínozták. 1890. július 27-én szíven lőtte magát és két nappal később elhunyt.

(Forrás: MúltKor)


Related Articles From Your Site
Related Articles Around the Web
A figyelmetekbe ajánljuk