Négy valós bűntény, amelyet filmek és sorozatok inspiráltak

Négy valós bűntény, amelyet filmek és sorozatok inspiráltak

A filmeket és a tévéműsorokat nagyszerű időtöltésnek és kikapcsolódásnak tartjuk egy hosszú és stresszes munkanap után. Mivel azonban a filmek és a televízió sok emberhez elér, nem ritka, hogy egyes bűnözök a különféle alkotások által inspirálva követnek el szörnyű bűncselekményeket.


Breaking Bad

Jason Hart, egy 28 éves washingtoni férfi 2013. június elején megfojtotta barátnőjét, majd savval próbált megszabadulni a holttestétől. Az ötletet a Breaking Bad egyik epizódjából merítette, amelyben Jesse Pinkman karaktere hasonló módon próbált eltűntetni egy holttestet.

Interjú a vámpírral 

A 25 éves Daniel Sterlinget az Interjú a vámpírral című film ihlette, amikor támadást intézett barátnője, Lisa Stellwagen ellen, a férfi hét szúrt sebet ejtett a lány mellkasán és a hátán. Kiderült, hogy a pár 1994. november 17-én látta a vámpíros filmet, és két napon belül a férfi hétszer megszúrta a nőt, majd ivott is a véréből.

Harcosok klubja

A tizenhét éves Kyle Shaw házi készítésű robbanószert épített, amelyet 2009. május 25-én fel is robbantott egy Starbucks-üzlet előtt a manhattani Upper East Side-on. Később kiderült, hogy egy helyi bokszklub tagja volt, végül pedig bevallotta, hogy az incidenst a Harcosok klubja című film Tyler Durden karaktere ihlette.

Egy film nem elég

Luka Rocco Magnottát egy egyetemi hallgató, Jun Lin meggyilkolásával és feldarabolásával vált hírhedtté még 2012. májusában a kanadai Montrealban. A gyilkossághoz és az azt követő szökéshez állítólag számos hollywoodi filmből merített ihletet, köztük az Amerikai pszichó, a Casablanca, a Kapj el, ha tudsz és az Elemi ösztön című alkotásokból.


A figyelmetekbe ajánljuk