4 úti cél, ahol a helyieknek már elegük van a turistákból

4 úti cél, ahol a helyieknek már elegük van a turistákból

A koronavírus-járvány sokáig útjában állt az utazásnak, a pandémia lecsengésével azonban visszatért a tömegturizmus a helyiek legnagyobb bánatára. Íme négy népszerű úti cél, ahol a turisták egyre több gondot okoznak.


Barcelona

barcelona

Unsplash

Barcelonában minden megvan: modernista remekművek, tengerpart, egész estés bulik, finom ételek, kultúra és napsütés. De emellett csordultig van turistákkal. A város 2022-ben lépéseket tett a látogatók számának korlátozására, többek között a csoportok méretének korlátozásával és zajkorlátozások bevezetésével. A város vezetői kijelentették, hogy a turizmus egyre nagyobb kihívást jelent Barcelonában, és igyekeznek tovább korlátozni a számokat, hogy a helyiek számára jobb életminőséget biztosítsanak a sűrűn lakott katalán városban.

Ez is érdekelhet:Könyörtelenül, de tudatosan lopják meg a turistákat a makákók

Velence

Rialto h\u00edd Velenc\u00e9ben

Unsplash

Ha az európai tömegturizmusgondolunk, akkor azonnal Velence utcái jutnak eszükbe. A város elképesztően gyönyörű, így az egész évben elárasztják a látogatók. A szűk utcák és a vízi utak nem ekkora forgalomra lettek tervezve, az idegenforgalmi adó itt már régóta elkerülhetetlen. Az eredetileg 2023-ra tervezett adó bevezetését 2024-re, egy meg nem határozott időpontra halasztották.

​Amszterdam

amszterdam

Unsplash

Amszterdam a hedonizmus egyik fővárosa, népszerűsége azonban egyre több gondot okoz.

A város 2023-as reklámkampánya nyíltan kijelentette, hogy milyen turistákat szeretne, és szó szerint azt mondta a leendő randalírozóknak, hogy maradjanak távol a holland várostól. A kocsmázásra vonatkozó korlátozások vezetnek be, illetve fűfogyasztást is megtilják a vöröslámpás negyedben, valamint az ott dolgozó szexmunkásoknak kötelező zárórát vezettek be.

Olvasd el ezt is! Ebbe az 5 országba csak gazdag turistákat várnak

Bali

bali

Unsplash

Bali régóta népszerű nyaralóhely, azonban az utóbbi időben a turisták egy részét nem fogadják túl szívélyesen a helyiek. Amióta a sziget újra fogad turistákat a koronavírus-járvány óta, a helyieknek elege lett a látogatók viselkedéséből.

A helyieknek olyan bűncselekményekkel kellett szembenézniük, mint a gondatlan vezetés, a bevándorlási szabályok megsértése és a szeméremsértés. És bár ezek közül néhány biztosan illegális, sok más cselekmény egyszerűen tiszteletlenség a helyi kultúrával szemben, mint például a vallási körmenetek miatti forgalmi kerülőút-probléma.

Az indonéz kormány az idegenforgalmi adó bevezetését fontolgatja, mivel a látogatói fronton a mennyiségről a minőségre kíván áttérni. Ennek persze lesznek következményei, hiszen a turizmus mintegy 60 százalékban járult hozzá Bali gazdaságához a járvány előtti időszakban

A figyelmetekbe ajánljuk