bőrönd
Shutterstock

A szakértő különös módját javasolja annak, hogy elkerüljük az ágyi poloskákat

​Különös trükk: ezért tedd a bőröndöd fürdőkádba, ha külföldre utazol!

Az internet tele van nem mindennapi utazási tippekkel és trükkökkel, de a legújabb trend még a sokat látott utazási szakértőket is meglepheti: a Travel + Leisure oldalán egy olyan tanácsot osztanak meg az olvasókkal, miszerint a bőröndünket érdemes azonnal fürdőkádba rakni, amint megérkezünk külföldre.Hol érdemes tárolni a bőröndünket, ha külföldre utazunk és megérkezünk a szállásunkra? Nos, Lydia Mansel utazási blogger és szakértő szerint erre egyértelmű a válasz: a fürdőkádba. Elsőre meglepőnek tűnhet a válasz, de a szakember magyarázata szerint így kerülhetjük el a legkönnyebben, hogy rovarok és egyéb ízeltlábúak a ruháink közé fészkeljék magukat.

A portál emlékeztet, hogy a tavalyi évben világszerte elterjedtek az ágyi poloskák például, amik Franciaországban akkora riadalmat keltettek és annyira kiirthatatlannak tűntek, hogy még az olimpia megrendezése is veszélybe került.

Ez is érdekelhet! 7 buta reptéri hiba, ami sok-sok pénzünkbe kerülhet

Az utazás már önmagában is stresszes és érdemes csökkenteni az olyan lehetőségek számát, amik csak még további feszültséget okoznak. A járatok késnek, a poggyászokat rendszeresen elkeverik, szóval ezek után senkinek nem hiányzik az, hogy még az ágyi poloskákkal is meg kelljen küzdenie

– mondja Mansel, aki szerint ennek a legjobb módja a fürdőkádba helyezett bőrönd.

Ajánljuk figyelmedbe! Mostantól nemcsak a bőröndök, hanem az utasok súlyát is leméri ez az európai légitársaság

bepakolt b\u0151r\u00f6nd

Érdmes a fürdőkádba rakni a bőröndöt

Fotó: Shutterstock
Általában a fürdő a lehető legtávolabb helyezkedik el az ágytól, arról nem is beszélve, hogy a közelében nincs semmilyen olyan anyag, amiben meg tudna bújni az állat. A szőnyegre, kanapéra és az ágyra sosem teszem a csomagomat, mert ott nagyobb eséllyel érintkezne ágyi poloskákkal. Nem azt mondom, hogy ez egy tökéletes megoldás, de az biztos, hogy csökkenti az esélyét annak, hogy hazavigyem a poloskákat.

A portál emlékeztet, hogy egyébként más módja is van, ha a poloskák ellen szeretnénk küzdeni.

Érdemes mindig kemény borítású, vastag fallal rendelkező bőröndöt választani, ugyanis ezen az állatok sokkal nehezebben tapadnak meg, mint a sima vásznon vagy egyéb anyagon.

A figyelmetekbe ajánljuk