egy utas felteszi a bőröndjét a repülőn a rekeszbe
Fotó: Shutterstock

4 profi trükk, amivel plusz csomagot vihetsz magaddal a repülőn díjmentesen

A legtöbb légitársaságnak nagyon szigorú a poggyászszabályzata, de egy légiutas-kísérő most elárulta, hogyan vihetünk fel egy plusz táskát a gépre ingyen, elkerülve a poggyászdíjat.


Miguel Muñoz légiutas-kísérő megosztott egy „vámmentes hacket", és elmagyarázta, hogy az utasok könnyedén magukkal vihetnek egy plusz táskát a következő járatukra külön költség nélkül, ha a repülőtéren található vámmentes boltban vásárolt bevásárlótáskát használják. További trükköket is megosztottak az Expressel a légiutas kísérők.

Bár nyilván korlátozott a hely, de legalább egy plusz táskát vihetsz magaddal.

Ez is érdekelhet: 3 dolog, amit a légiutas-kísérők szerint ne fogyasszunk a repülőn

Muñoz elmondása szerint a személyzet nagy része nem is veszi észre a helyzetet. Ha egy poggyásszal és egy vámmentes táskával érkezel a fedélzetre, amiben néhány plusz holmi van, senki nem fog szólni semmit.

Bár a poggyászszabályok légitársaságtól függően változnak, az utasoknak gyakran fizetniük kell azért, hogy egy bőröndöt felvihessenek a fedélzetre, mint plusz kézipoggyász vagy feladott poggyász, mivel néha csak egy kis, ülés alá beférő kézipoggyászt engedélyeznek ingyen.

Ha a kézipoggyász nem felel meg a szigorú méreteknek, vagy túl nagy a súlya, a kapunál a nyaralóknak külön díjat is kell fizetniük.

Ha tovább olvasnál: A 7 legidegesítőbb szabályszegés repülés közben

egy n\u0151 mutatja a p\u00e1rj\u00e1nak, mit vett a v\u00e1mmentes boltban a rep\u00fcl\u0151t\u00e9ren

Fotó: Shutterstock

A Panache Cruises utazási szakértői további négy trükköt is megosztottak, amivel elkerülhetjük a rettegett túlsúlyos poggyászdíj megfizetését.

​1. A párna trükk

A hack lényege, hogy az utas egy plusz ruhákkal teli párnahuzatot visz magával, amelyet kényelmes párnának álcázhat a repülőgépen. Ugyanakkor könnyebb a repülőtéren egy vámmentes táskát cipelni, mint egy párnahuzatot.

​2. Vámmentes zacskók

Ahogy Miguel korábban már említette, használjuk a vámmentes táskákat, mivel azok nem számítanak kézipoggyásznak. Ha vásárolsz valamit egy vámmentes boltban, akkor az ott kapott táskát használhatod arra, hogy beletedd az extra nehezebb tárgyakat.

​3. Nehéz ruházat

A szakértők szerint az a régi trükk, hogy utazás közben a legnehezebb ruhát viseljük, remek módja annak, hogy betartsuk a súlykorlátozásokat. Viseljük a kapucnis pulcsikat, kabátokat és a legnehezebb cipőket, melyek extra melegen is tartanak minket a repülőn.

​4. Rétegek

A réteges öltözködés remek módja annak, hogy felszabadítsuk a poggyászteret. Senki nem fog megszólni, ha egy kabát alatt nyolc bikinit, öt topot és egy kapucnis pulóvert viselsz.


A figyelmetekbe ajánljuk