tallin

4 európai város, ahová télen érdemes elutaznod

Sokan inkább a nyári időjárás hívei, ezért a legtöbben kihagyják a téli európai utazásokat. Ez persze a tél kedvelőinek különösen jó: kevesebb turista, szellősebb városlátogatás. Vannak olyan városok, amelyek a legszebb arcukat a téli időszakban mutatják meg. Pláne azok értékelik ezt, akiknek amúgy is a kedvenc évszakuk a tél.


Brugge, Belgium

brugge

Unsplash

Európa egyik legszebb állapotban fennmaradt középköri városának meglátogatására nem is lehetne jobb alkalom, mint az ünnepi időszak. A takaros, színes házikók között sétálva díszvilágítással dekorált üzletek sokasága érezteti velünk az ünnepi hangulat melegségét.

Ez is érdekelhet: Rangsorolták Európa legjobb látnivalóit – egy magyar épület az első helyen

Nürnberg, Németország

n\u00fcrnberg

Shutterstock

A német karácsonyi vásárok nem véletlenül annyira népszerűek. Nürnberg városát viszont gyakran kifelejtik a toplistákról, pedig a több évszázados múltra visszatekintő Christkindlesmarkhoz kevés hely fogható.

A vásár mézeskaláccsal, kézzel készített ajándékokkal és lovaskocsikázással várja a látogatókat. Persze Nürnberg varázsa sem ér véget az ünnepi időszakkal: a városban rengeteg minőségi étterem, stílusos szálloda és több wellness-központ is örömmel fogadja a megfáradt utasokat.

Velence, Olaszország

velence

Unsplash

Bár a főszezonba Velence alig bír a turistákkal, télen nem fogunk óriási sorokba és emberek tömegébe ütközni. A tél beköszöntével érhetjük csak meg igazán, miért is adták a városnak a „La Serenissima” (A csendes) becenevet: a ködbe burkolózó csatornákban békésen folyik a víz. Ha esetleg egy kis hóesést is elcsípünk, akkor a Szent Márk téren valóságos tündérmesében érezhetjük magunkat.

Olvasd el ezt is! 007-es ügynök lennél? Ez az európai körút akkor tetszeni fog!

Rovaniemi, Finnország

rovaniemi

Shutterstock

Télen pedig szinte kihagyhatatlan a listából a Mikulás otthonaként ismert Rovaniemi.

De a városba nem csak a Mikulás miatt érdemes ellátogatni, hiszen Rovaniemi tele van rénszarvasfarmokkal, kipróbálhatjuk azt is, hogy milyen, amikor husky kutyák húznak minket szánon, de persze korcsolyázásra is van lehetőség. Sőt, az északi fényeket akár egy hangulatos sarkköri TreeHouse faházból is megcsodálhatjuk.

Ha érdekelnek még remek téli úti célok, akkor mindenképp olvasd el a Drive Magazine teljes cikkét!

A figyelmetekbe ajánljuk