izland, kék lagúna

Rangsorolták Európa legjobb látnivalóit – egy magyar épület az első helyen

Az egyik legnagyobb csalódás lehet egy-egy utazásnál, ha az előre beharangozott helyi turisztikai látványosság végül nem nyeri el a tetszésünk, vagy csak nagyobb volt a füstje mint a lángja. Hogy ne okozzon gondot megfejteni, mely helyszíneket érdemes meglátogatni, és melyeket érdemes kihagyni, a poggyásztárolásra specializálódott Stasher rangsorolta a világ 99 legnépszerűbb turisztikai látványosságát, amiből az első négy helyen európai célpont szerepel. Az első helyen pedig egy jól ismert helyszín áll.

A Stasher a Google-értékelések, a szállások minőségét, a repülőterek közelségét, a turisták biztonságát és a TikTok alapján rangsorolt, amit az Euronews közölt.

Ez is érdekelhet: Siklás a hegyek között − Európa 6 legszebb vasútvonala

4. Plaza de España, Sevilla , Spanyolország

Shutterstock

A Plaza de España építészeti együttes az 1929-es Ibero-Amerikai Kiállításra épült sevillai és andalúz építészeti jelleggel. A teret kormányépületek és tornyok szegélyezik, és egy nagy szökőkút is található benne.

Az épületek tövében 52 csempézett alkóv sorakozik, amelyek Spanyolország tartományait ábrázolják. A tér közterület, ezért ingyenesen látogatható a turisták számára. A népszerű turistalátványosság kicsit lecsúszott, mert már volt a Stasher rangsorának első helyén is, de a mostani pozíción sem érdemes szomorkodni.

Kék Lagúna, Izland

k\u00e9k lag\u00fana

Shutterstock

Izland délnyugati részén, egy lávamező közepén található az ország legismertebb szabadtéri fürdője, a Kék Lagúna. A közhiedelemmel ellentétben a medence nem természeti jelenség: a fürdőt a közeli geotermikus erőmű melléktermékével töltik fel. Ennek ellenére ásványi anyagokban gazdag vize és puha fehér szilícium-dioxid iszapja gyógyító hatással van a bőrre.

Nem véletlen, hogy évente körülbelül egymillió ember látogat el a helyszínre, am több mint kétszerese Izland lakosságának. A Kék Lagúnába szóló belépőjegyek ára naptól, időponttól és szezontól függően változik, de körülbelül 60 eurótól már vásárolható belépő.

Disneyland, Párizs, Franciaország

Getty Images

Sok TikTok-felhasználó szerint a párizsi Disneyland a „legboldogabb hely a Földön". Ez persze kérdéses, de az már biztos, hogy a helyszín a TikTok egyik legnépszerűbb attrakciója: a megjelölt posztokat közel nyolcmilliárdszor nézték már meg, de a Google-értékelésekben is kiemelkedő, 4,5-ös értékelést kapott. A napijegyek ára 63 eurótól kezdődik.

Olvasd el ezt is: 5 lenyűgöző európai kastély – több is a szomszédban van

Országház, Budapest, Magyarország

parlament

Shutterstock

Az első helyet pedig a jól ismert Országház érdemelte ki. Az elemzésben nem fukarkodnak a dicsérő szavakkal: „Budapest mesebeli építészetével és elegáns bárjaival minden sarkon elkápráztatja a látogatókat" – írják. A Stasher egy hajókirándulást javasol a Dunán, hogy a turisták a vízről csodálják meg „Európa legimpozánsabb nevezetességét.

Az épület a Stasher elemzésében a 10-ből 7,3 pontot kapott, és ezzel nem csak Európa, hanem a világ legjobb turisztikai látványossága lett.

el\u0151fizet\u00e9s

NYEREMÉNYJÁTÉK! Fizess elő most a Hamu és Gyémánt magazinra, és legyen tied nyereménykönyveink egyike, vagy egy 2 főre, 2 éjszakára szóló wellnesshétvége a harkányi Dráva Hotelbe! Az előfizetői oldal eléréséhez kattints IDE, a játékszabályt pedig erre linkre kattintva éred el!


A figyelmetekbe ajánljuk