vonat

Felejthetetlen kiruccanás: Európa 4 legolcsóbb hálókocsis útvonala

Európa környezetvédelmi okokból erőteljesen belevetette magát a vasútfejlesztésbe, de az utazók közül is egyre többen választják a repülő helyett a vonatozást. A vasúti közlekedés viszont a legtöbbször még mindig drágább, mint egy-egy repülőjegy. A különböző utazásokat és foglalásokat összehasonlító Omio pedig rangsorolta Európa legolcsóbb hálókocsis útvonalait. Íme!


Franciaországi kaland

Az eredmények azt mutatták, hogy amennyiben a távolságot vesszük figyelembe, a francia SNCF Párizsból Nizzába közlekedő éjszakai járata rendelkezik a legjobb ár-érték aránnyal. A brutális 1088 kilométeres szakaszt mindössze 19 euróért (nagyjából hétezer forintért) vehetik igénybe a kirándulók – kezdi az Euronews.

Persze érthető az útvonal népszerűsége, hiszen a járat a francia fővárosból egyenesen a tengerparti Riviérára viszi utasait. A naponta egyszer közlekedő szerelvényen ülő-és fekvőhelyek foglalására is van lehetőség, beleértve a kerekesszékkel megközelíthető fekvőhelyeket és kocsikat is.

A járat egyetlen hiányossága a büfékocsi.

Ez is érdekelhet:Vonat vagy repülő? 3 népszerű európai útvonal árát hasonlították össze

Pozsonyból Splitbe

Az ár-érték arányra fókuszálva a ÖBB hálókocsis EuroNight járata a második helyen végzett. A jegyek ára egy személynek 29 eurótól (körülbelül 11 ezer forintról) kezdődnek.

A 16 órás úthoz viszont szinte minden megtalálható a szerelvényen: privát ülőhelyek, kanapék, hálófülkék, reggeli és ingyenes italok, nassolnivalók. Bár az út maga elég hosszú, a kilátás kárpótol, hiszen az ablakból Ausztria és Horvátország lélegzetelállító tájait csodálhatjuk meg.

Berlinből Brüsszelbe

A European Sleeper járat első szerelvénye idén májusban indult útnak, a 799 km hosszú útra pedig 49 euróért (megközelítőleg 18 500 forintért) beszerezhetünk jegyeket. A járaton három osztály opciói közül választhatunk: a normál ülőhely, a komfort fekvőhely és a deluxe.

Az utolsó ára pedig a reggelit is tartalmazza, illetve a fülkékben egy-egy mosdókagyló is helyet kapott.

Olvasd el ezt is!Siklás a hegyek között − Európa 6 legszebb vasútvonala

München és La Spezia közötti járT

A Németországból induló ÖBB NightJet a legjobb választás lehet a kirándulásunk megkezdésére. A jegyhez már 11 euróért (nagyjából négyezer forintért!) hozzá tudunk jutni, a szerelvény pedig a Genova és Pisa közötti La Spezia vonatállomására érkezik be.

A járat légkondicionált, a fülkéi pedig zárhatók. Emellett az utasok ingyenes törölközőket, füldugókat és még reggelit is kapnak.

A figyelmetekbe ajánljuk