Sagrada Família

Így fog kinézni a Sagrada Família, ha végre elkészül

A holland DRIFT művészeti installációs duó elképzelte, hogyan nézne ki a Sagrada Familia és a Colosseum, ha elkészülne.


Mióta csaknem egy évszázaddal ezelőtt elkezdődött az építése, az emberek azon tűnődnek, hogy vajon hogyan fog kinézni Barcelona csodálatos Sagrada Familia katedrálisa, ha egyszer tényleg elkészül. Először azt lehetett tudni, hogy Gaudi remekműve 2026-ra lesz teljesen kész, de úgy tűnik a koronavírus miatt még mindig csúszik. A pontos dátumot pedig egyelőre nem közölték.

A katalán modernizmus jelképének számító, gótikus és szecessziós elemeket egyénien ötvöző bazilikának jelenleg 8 befejezett tornya van, ha kész lesz, összesen 18 tornya magasodik majd a környező házak fölé.

És pontosan ez a célja a holland DRIFT művészeti installációs duónak, amely drónok képeivel azt vizionálja, hogyan fog kinézni az elkészült Sagrada Familia. Ralph Nauta és Lonneke Gordijn társulata „légi szobroknak" nevezi installációit, amelyek célja, hogy elképzeljék és elénk tárják az építészeti projektek jövőjét.

A DRIFT 2020 óta készíti életnagyságú drónszobrok képeit. Az általuk bemutatott épületek a spekulatív létesítményektől az olyan építményekig terjednek, amelyek egy napon egyszer majd valóban elkészülnek (mint például a Sagrada Familia).

De ugyanezt a technikát használják romos épületek rekonstrukciójára is, mint például a római Colosseum. Képzeljük csak el, egy teljes kör alakú Colosseum miképp festene Róma szívében.

A figyelmetekbe ajánljuk