Életre szóló élmény: mentünk egy kört a legújabb Rolls-Royce-szal a Hungaroringen
Rolls-Royce

Életre szóló élmény: mentünk egy kört a legújabb Rolls-Royce-szal a Hungaroringen

A Rolls-Royce 2016-ban teremtette meg saját sötét alteregóját, a Black Badge-t, hogy nyissanak a fiatalabb, merészebb, a Rolls-tulajdonosok köréből is kitűnni vágyó közönség felé – ami olyannyira bejött nekik, hogy ma már négy modelljüknek is van vagány ikertestvére, a Black Badge Ghostnak pedig idén bemutatták a legújabb generációját is. És mi elvittük egy körre.


\u200bRolls-Royce a Matild Palace el\u0151tt

Rolls-Royce a Matild Palace előtt

Rolls-Royce

Van, hogy egy átlagos hétköznap váratlanul ünneppé válik. Így történt ez azon a szerda délutánon is, amikor a Rolls-Royce a Matild Palace-ba hívott minket, hogy bemutathassa legújabb büszkeségét, a Black Badge Ghostot. A korábbi napokban kifejezetten felhős és esős idő uralkodott a Kárpát-medencében, és bár Anglia szülöttjeként egy Rolls-Royce-nak az eső is jól áll, mintha az univerzum is beszállt volna a szervezésbe, mert az időjárás is váratlanul kedvezőbbre fordult. A szállodába érkezve még mit sem sejtettünk mindabból, ami este várt ránk, egy kellemes teaparti keretében azonban ismertették velünk a programot:

  • sofőrök Rolls-Royce alapmodellekkel egy titkos helyszínre visznek minket;
  • ott egy exkluzív bemutató keretein belül megismerhetjük a Black Badge Ghostot;
  • később mi is volán mögé ülhetünk, és kipróbálhatjuk, milyen érzés vezetni a legvadabb Rolls-Royce-ot.

Csak nyugalom!

A Matild Palace-ból – a délutáni napsugarak kíséretében – útnak indultunk a csúcsforgalomban, ami varázslatos módon egy Rolls-Royce hátsóülésén egyszerűen nem tud bosszantó lenni. Egy Rolls-Royce ugyanis – és ez az, ami rögtön meglepi azokat, akik először ülnek be valamelyik modellbe – lenyűgözően tágas, elképesztően kényelmes, és hihetetlenül csöndes. A kezdeti izgalom után néhány percnek el kell telnie, mire felismeri az ember, hogy miért van furcsa érzése, mi olyan rendhagyó ebben az autóban, az ok pedig a fenti három tényező együtt, de leginkább a hangtalanság.

A Rolls-Royce-ok ugyanis szinte teljesen kiszűrnek minden külső zajt, és magát az autót is úgy tervezték, hogy a bivalyerős gépezet szinte nesztelenül dolgozzon, tökéletes nyugalmat biztosítva ezzel utasai számára.

Ezeken felül persze van még pár elem, ami bárkivel megszeretteti a délutáni dugóban üldögélést – például a csillagos égboltot mintázó tető vagy a háttámlába rejtett, behűtött pezsgő – de ezek már tényleg csak hab a tortán.

Szellem a stúdióban

\u200b\u200bRolls-Royce Black Badge Ghost Sz\u0151ke G\u00e1bor Mikl\u00f3s st\u00fadi\u00f3j\u00e1ban

Rolls-Royce Black Badge Ghost Szőke Gábor Miklós stúdiójában

Rolls-Royce

Csepelen elkezdtünk reménykedni, hogy a célállomás Szőke Gábor Miklós stúdiója lesz, és szerencsére be is vált a tippünk. Miután kiszálltunk a Phantomból, és beléptünk az elsötétített stúdióba, melynek közepén neonfények által megvilágítva, egy digitális műalkotással a háta mögött állt a tekintélyt parancsoló Black Badge Ghost, másodpercek alatt előkerültek a zsebekből a telefonok, és készültek a képek. Nem mindennapi volt a látvány, és még azokat is lenyűgözte, akik nem különösképpen rajonganak az autókért. Hogy miért? Mert ott, a sötétségben nem a „vasat” láttuk, hanem egy szimbólumot.

És mi ez, ha nem a nagybetűs művészet?

Más, mint a többi

Ez a modell teljesen új irányt ad a Rolls-Royce-családnak, a Black Badge Ghost ugyanis – igazodva a fiatal célközönség igényeihez – merészebb és karakteresebb, mint testvérei. Mivel a név kötelez, a legtöbb vevő feketében rendeli, pedig ennél a modellnél is szabad a választás a márka 44 ezer (!) színárnyalata közül. Az autóhoz 21 collos keréktárcsák tartoznak, melyek a hűtőráccsal, valamint az autó orrán diadalmaskodó Spirit of Ecstasy alakjával egyetemben fekete verzióban készültek. A hagyományos Ghosthoz képest plusz 29 lóerővel, valamint 50 Nm-rel, rendelkezik, ami összesen 600 lőerőt és 800 Nm-es csúcsnyomatékot jelent.

Maximum sebessége 250 km/óra, és kevesebb, mint öt másodperc alatt gyorsul fel 100-ra – és ezt hamarosan mi is megtapasztalhattuk.

​Felzendülnek a lovak

A Black Badge Ghost \u200ba Hungaroringen

A Black Badge Ghost a Hungaroringen

Rolls-Royce

A helyszínen ugyanis kiderül, hogy egy újabb meglepetéssel készültek a számunkra: Szőke Gábor Miklós stúdiója előtt összesen négy, előre beállított navigációs adatokkal ellátott Black Badge Ghost várt minket, melyek úticélja a Hungaroring volt. Már az oda vezető út is kivételes volt, de amikor a versenypályán a 600 ló megindult, a sebesség által az ülésnek feszülve, fülig érő mosollyal és az adrenalinnal telve élveztük ki a két kör minden egyes másodpercét.

Lenyűgöző volt megtapasztalni, hogy a félelmetes gyorsaság mellett is épp azzal a finom eleganciával veszi a kanyarokat, mintha csak az Andrássy úton sorolnánk be a belső sávba. Szerencsére az élményből felocsúdva sem kellett rögtön búcsút mondanunk a hamar szívünkhöz nőtt járgányunknak, ugyanis a Matild Palace-ig is mi vezettünk vissza.

\u200bHaza\u00fat a csillagos \u00e9gbolt alatt Rolls-Royce Black Badge Ghosttal

Hazaút a csillagos égbolt alatt

Rolls-Royce

Utastársunkkal nem tudtuk türtőztetni magunkat: az út első 15 percében egymás szavába vágva elevenítettük fel a Hungaroringen átélt pillanatokat, majd ezt követően beállt a már ismerős csönd. A nap végén, a The Duchess bárban, az eseményre tervezett koktélt kortyolva mind tudtuk, hogy mi húzódik a másik mosolya mögött: egy olyan élmény, amit sosem fogunk elfelejteni.

A figyelmetekbe ajánljuk