Egyedi Rolls-Royce autó zöld színben

Maezawa a világ egyik legegyedibb autóját kapta meg, amely egy különleges együttműködés által jöhetett létre.


Yusaku Maezawa nevét lassan nyugaton is egyre többen megismerik. A dollármilliárdos divatmogul és műgyűjtő az utóbbi időben például azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy fölvásárolta magának az összes ülést abba SpaceX-rakétába, amely megkerüli majd a Holdat.

Maezawa a Földön sajnos nem tud űrhajóval utazni, ezért be kell érnie a legkülönbözőbb luxusautókkal:

a 45 éves vállalkozó jelenlegi istállójában többek között egy 2,9 millió dolláros Bugatti Chiron, egy rendkívül ritka, 1,8 millió dolláros Mercedes-Maybach G 650 Landaulet és egy Aston Martin One-77 is tartózkodik.

A Robb Report cikkéből kiderül, hogy Maezawa egy kicsit feldobta a gyűjteményét, és egy egyedülálló együttműködést kezdeményezett a Rolls-Royce és a párizsi Hermès luxusdivatház között, hogy felépítsék neki a világ egyik egyik legelegánsabb és legegyedibb autóját.

Maezawa álmai autója egy szárazföldi sugárhajtású repülőgép volt, amely az országutakon is a magánrepülés exkluzivitását kínálja.

A képek alapján ezt meg is kapta, és elkészült az egyedi Bespoke Phantom, amely az Oribe nevet kapta.

A Rolls-Royce Phantom Oribe kétszínű külsőt kapott, amely megegyezik az antik japán Oribe edények krémzöld színével – mindez állítólag Maezawa személyiségére is utal. A színt egyébként a készítők hosszú hónapok alatt keverték ki, és kizárólag a japán üzletember számára készült. Az összképet a krémfehér alsó festés teszi igazán teljessé.

A Rolls-Royce ráadásul nagylelkűen felajánlotta, hogy a milliárdos magánrepülőjét is befestik ezzel a színnel, hogy ugyanaz a hangulat vegye körbe földön és égen egyaránt.

Mindez harmonikusan megjelenik belül is: az utastér a legtöbb helyen Hermès Enea Green bőrből készült. Itt kifejezetten oda került a borjúbőrből, amit az utasa gyakran megfog az utazások során: jutott a kormánykerékre, a sebességváltóra és a klímaberendezés vezérlőire is.

A kevésbé látható területeket is természetesen prémium anyaggal vonták be. A kárpitbetétek kagylófehér színt kaptak, padlószőnyegek pedig báránygyapjúból készültek, amely világos atmoszférát kölcsönöznek a belső térbe.

Többek között az ajtókra és a műszerfalra diófa betétek kerültek, amelyen a Hermès híres illusztrátorának, Pierre Peron lovas alakjai kerültek, amolyan modern galériaként.

A Rolls-Royce és a Hermès nem győzött hálálkodni egymásnak az együttműködésért, amelyet jól jelez a kesztyűtartón fedelén a Habillé par Hermès Paris szignója is. Valószínűleg Maezawa sem bánta meg, hogy a két felet bízta meg álmai autójának megépítésére.

A figyelmetekbe ajánljuk