Különös tevékenységbe kezdett az egyik leghíresebb luxusautó-márka: a Rolls-Royce 250 ezer új munkaerőt alkalmazva méhészetet nyitott. A munkaerő alatt pedig természetesen a méheket értjük.


A karantén idején számos cég kényszerült újradefiniálni magát (üzleti vagy épp altruista okból), és ez alól a luxusmárkák sem kivételek. Hallhattunk már kézfertőtlenítőt gyártó parfümériáról, maszkot varró divatházról, a Tesla pedig egyenesen lélegeztetőgépeket állított elő.

Nyilvánosságra kerültek a Rolls Royce méhek

Fotó: Rolls-Royce

A Rolls-Royce-nál azonban valami, a tevékenységüktől homlokegyenest különbözőbe fogtak: mézet állítanak elő. A Rolls-méhek ugyan most kaptak csak sajtónyilvánosságot, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy a vállalat már 2017-óta kacérkodik a méhészkedéssel.

Nem juthat akárki a luxusmézhez

Fotó: Rolls-Royce

A központjukról elnevezett Goodwood Apiary-ben hat kaptárban összesen 250 ezer méh szorgoskodik, akik a Rolls-Royce 170 ezer négyzetméteres telkén gyűjtögethetik a virágport Sussex nyugati részén.

A végeredményt persze nem kóstolhatja meg akárki: különleges ügyfeleknek tartogatják. Például olyanoknak, akik egyedi rendelés alapján terveztetnek autót a cég Atelier részlegénél – tehát minimum százmillió forintot kell elköltenünk náluk egy csepp mézért.

Bár a termelés évről évre jobban megy, a céljuk mégsem a profitnövelés, hanem egy országos kampányhoz csatlakozva a brit méhek számának drasztikus csökkenése ellen harcolnak.

Forrás: Food&Wine

Friss

Joe Exotic árverésre bocsájtja a Tigrisvilágban látott ruháit

Mindezt a rácsok mögül.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

LEGO X Adidas – egy „sportcipő", amibe nem szívesen bújnál bele

A sneaker-rajongók egy újabb újdonsággal bővíthetik gyűjteményüket, bár ebben a „cipőben" aligha tudnának kényelmesen útra kelni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Idén is mindenkit vár Budapesten a Bar Show (x)

A Nyissunk Együtt! egy korlátozott kiadású koktélmagazin, amely a Fine Brands Company, a Moët Hennessy és a Magyar Bártender Szövetség közötti együttműködésből jött létre azzal a céllal, hogy támogassa a koronavírus-világjárvány következtében nehéz helyzetbe került bárokat és étteremeket.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk