A Rolls-Royce Orchid.

Évekig dolgoztak ezen a virágmintás Rolls-Royce-on

Helen Amy Murray művész és Yohan Benchetri belső tervező több mint 200 órát töltött a virágdíszek megtervezésével.

A brit vállalat szakemberei az elmúlt évben keményen dolgoztak, és a márka olyan egyedi modelleket mutatott be, mint például a Justin Biebernek készült futurisztikus Wraith. Az elit listát a luxusautógyártó most egy olyan egyedi Phantommal egészítette ki, amelyet Szingapúr természeti tájai ihlettek.

A Rolls-Royce Phantom Orchid névre keresztelt szedánt a márka Goodwoodban működő Bespoke Kollektívája készítette el kézzel, és kívül-belül orchidea-témájú műalkotásokat tartalmaz. És ahogyan az várható volt, ezek nem akármilyen orchideák.

A kézzel formázott selyem és nyomtatott virágok a díjnyertes művész Helen Amy Murray és a házon belüli tervező Yohan Benchetrit keze munkája. Munkájukat a virág három aspektusa ihlette – a rugalmassága, ereje és szépsége. A testre szabott Phantom Extended modell elkészítése két évig tartott, Murray több mint 200 órát töltött a díszítések megtervezésével egy hatfős csapattal.

A virágok elkészítéséhez Murray kézzel illusztrálta a terveket, majd digitális változatot készített, amelyet aztán közvetlenül finom selyem kreppszaténra nyomtatott. Ezeket a rétegeket aztán kézzel faragták meg, hogy 3D-s hatást érjenek el. A virágos díszítések az egész járművön megtalálhatóak, többek között a hátsó piknikasztal betétjein, amelyek zongora fekete furnérra helyezett orchideákat tartalmaznak. A belső és a külső térben is olyan színpalettával találkozhatunk, amely egy orchidea szentélyt idéz.

A Fantom Orchid egyedi festékréteggel van ellátva. Az alapszínnek az Arctic White-ot választották, majd egy csipetnyi lilával keverték. A keveréket ezután finom üvegszemcsékkel kombinálták, amelyek csillogó hatást kölcsönöznek a bevonatnak, ami még jobban látszik erős fényben.

Bár a Phantom Orchidot a virágos művészi alkotás különbözteti meg, a dekoráció mellett az autó műszaki szempontból sem kispályás. A Rolls-Royce nem közölt specifikációkat, de a testre szabott jármű a Phantom Extended alapjaira épül, amelyet általában egy 6,75 literes, ikerturbós V-12-es motor hajt, amelyhez 8 sebességes automata váltó társul és 563 lóerő és 664 lábnyi nyomaték leadására képes. Tehát joggal mondhatjuk, hogy ez a Phantom egyszerre kínál szépséget és erőt.

Forrás: RobbReport

A figyelmetekbe ajánljuk