grayscale photo of three person sitting inside airplane

Ez a legjobb módja annak, hogy kényelmesen aludjunk a repülőn

Számtalan olyan termék létezik, amely arra irányul, hogy segítsen az embereknek elaludni, miközben alapvetően függőleges helyzetben vannak , de a többi utas, a turbulencia és a kényelmetlen ülések között úgy tűnhet, hogy nincs mód arra, hogy mély, pihentető alvásba merüljünk az utazás során. A repülőn jól aludni nehéz lehet, de nem lehetetlen.


Egy kis előkészítéssel az utazók magukkal vihetik ágyuk kényelmét az útra. Íme, a mi tippjeink, amelyek segítenek az utazóknak pihentető alvásban a hosszú távú, nemzetközi járatokon. Először is válaszd ki a megfelelő ülést. Nem minden ülés nyújt egyenlő lehetőséget az alváshoz. A legtöbb normál alvó számára a legjobb választás általában az ablakos ülések. Ez nem csak a többi utas által okozott zavaró tényezőt küszöböli ki, de a repülőgép falának is remekül lehet támaszkodni, ami stabilizálja a nyakat.

A nyugtalan alvóknak (vagy azoknak, akik gyakran járnak ki a mosdóba az éjszaka közepén) érdemes megfontolniuk, hogy folyosói ülést válasszanak, hogy könnyebben be- és kijuthassanak. A gyengén alvóknak kerülniük kell a turistaosztály első üléseinek foglalását. A légitársaságok általában a repülőgépnek erre a részére foglalják a családokat (különösen a kisgyermekes családokat), így nem valószínűtlen, hogy egy hangoskodó gyermek ébreszt majd fel.

A kijárati sorok közelében lévő ülések pedig általában hidegebbek, mivel a levegő beszivároghat. Bár egyes utasok jobban szeretnek hideg környezetben aludni, de ha takaró nélkül ragadsz be ezekbe az ülésekbe, akkor lehet búcsút inthetsz a nyugalmadnak. Csomagoljon alvókészletet! Az ismerős szagok és érzések segíthetnek az utazóknak gyorsabban elaludni. Akár zajszűrő fejhallgatót, akár csak fülhallgatót csomagolnak az utazók, egy alvásszakértő szerint, ha eljött az alvás ideje, akkor ideje kikapcsolni. A zajszint változása megzavarhatja az alvást ugyanis.

Egy 90 perces fehérzajos lejátszási lista, vagy akár csak egy füldugó is elegendő zajszűrést biztosít ahhoz, hogy az utazók végigaludják a repülést.Ha vannak jellegzetes illatok a hálószobádban, érdemes azokat is vinni, az ismerős illatok ugyanis segíthetnek elszenderülni. Az otthonról hozott ismerős takaró szintén érzékszervi, megnyugtató jelzésekkel szolgálhat a szervezet számára.

Mindig csomagolj be egy szemmaszkot arra az esetre, ha bármilyen okból kifolyólag a repülés közepén felkapcsolódnának a fények. Bár az alkohol segíthet az utazóknak gyorsabban elaludni, gyakran korlátozza az alvás minőségét az éjszaka későbbi szakaszában. Az alkohol megzavarhatja az agyműködést, és blokkolhatja a REM-alvást, ami azt jelenti, hogy az alkoholos állapotban lévő utasok alvása nem pihentető. És akik már átélték, tanúsíthatják, hogy nincs annál rosszabb, mint másnaposan ébredni egy repülőgépen.

Ami az altatók repülőn való szedését illeti, nem tanácsolt. Az Ambienhez hasonló tablettákkal az emberek tudtukon kívül alvajáró vagy kiszámíthatatlanul viselkedő emberekké válhatnak. A melatonin tabletták azonban - különösen a több időzónát átszelő utazók számára - hasznos segítséget jelenthetnek.

(Forrás: Travel+Leisure)


A figyelmetekbe ajánljuk